TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak'ın Dünya Gıda Günü Mesajı
16/10/2020 11:39:10
Başkan Kadir Albayrak'ın Dünya Gıda Günü Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizin üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'ün (FAO) ortak kararıyla 1979 yılından beri 16 Ekim Dünya Gıda Günü kutlanmaktadır.

Bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Dünya Gıda Gününün yanı sıra FAO'nun 75. yıl dönümü de kutlanıyor. Dünya Gıda Gününün ilk teması "Gıda Önce Gelir" iken 2020 yılının teması "Hep Birlikte Büyütelim, Besleyelim ve Sürdürelim" olarak belirlendi.

Açlığa karşı mücadele etmek, paylaşmak ve yardımlaşmak bir insanlık görevidir. Doğal ve sağlıklı koşullarda tarımsal üretim teşvik edilmeli, tarım alanları korunmalı, sulama imkânları geliştirilmeli ve dünya çapında yürütülecek kampanyalarla açlığın önüne geçilmelidir.

Öte yandan gizli açlık olarak ifade edilen besin elementlerinin yetersiz alınması durumu gelişme geriliği, aşırı kilo ve obezite gibi sorunlara yol açmakta, bireylerin sağlık durumlarını ve refahını etkilemektedir.

2020 yılında dünya genelinde etkisini gösteren Kovid-19 salgını üretim faaliyetlerini olumsuz yönde etkilemiş ve gıda üretimini insanlığın geleceği açısından üzerinde durulması gereken hayati öneme sahip bir konu haline getirmiştir.

İnsanlığa düşen görev gıdaya, üreticilerimize ve dünyamıza değer vermek, doğal kaynaklarımızı korumak ve açlıkla mücadele etmektir.

Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından bu yana tarım ve hayvancılık alanında üretimi arttırmaya yönelik projeler gerçekleştiriyor, çiftçilerimize ve besicilerimize sahip çıkıyoruz. Öte yandan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sosyal yardımlarda bulunuyor, çölyak hastası vatandaşlarımıza glütensiz gıda maddeleri yardımında bulunuyoruz. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılık içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Açlığın olmadığı bir dünya kurabilme ümidiyle, 16 Ekim Dünya Gıda gününün toplumsal duyarlılığımızı daha da güçlendirmesini diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.