19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun
19/10/2020 08:59:39
19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun

Muhtarlık kurumu, demokrasimizin temel bir unsuru ve ilk basamağıdır.

Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, Osmanlı Sultanı II. Mahmut tarafından İstanbul nüfus sayımı dolayısıyla 19 Ekim 1829 yılında yayınlanan bir ferman ile kurulmuştur. Teşkilatın temelinin atıldığı 19 Ekim günü, Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizin yer yerinde halkımızla her zaman iç içe olan muhtarlarımız, görevlerini sevgi, fedakârlık ve üstün bir gayret ile yerine getirmektedirler.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlarımıza değer veriyor, her yıl düzenlediğimiz çalıştaylarda onların istek ve önerilerini dinliyoruz. Katılımcı demokrasi anlayışımızın bir gereği olarak muhtarlarımızla birlikte halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten duygularımla kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı