21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Kutlu Olsun
21/10/2020 11:56:40
21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

İlk özel siyasi gazete olan Tercümanı Ahval'in yayımlanmaya başladığı gün olan 21 Ekim 1860 tarihinin yıl dönümü Dünya Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler hakkında kamuoyunun bilgi sahibi olabilmesi amacıyla her koşulda büyük özveriyle çalışan basın emekçilerimiz, halkımızın haber alma hürriyetinin sağlanması konusunda çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Demokrasimizin güçlenmesi için basınımızın değerli emekçilerinin, görevlerini daha iyi koşullarda sürdürebilmelerine imkân sağlanmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın emekçilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek yaşamlarında başarılar diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı