Tekirdağ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı
29/10/2020 19:48:14
Tekirdağ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. Yıl dönümü Tekirdağ'da büyük bir coşku ile kutlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında bando otobüs turu düzenledi. Süleymanpaşa ve Marmaraereğlisi ilçelerini ziyaret eden otobüsle birlikte Bando Takımının çaldığı marş ve şarkılar ile Tekirdağ sokaklarında Cumhuriyet Bayramı'na yakışır bir coşku yaşandı. Vatandaşlar da evlerinin balkon ve camlarından ellerinde Türk Bayrakları ve  Atatürk posterleri ile bando takımına eşlik ederek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu.

"ATATÜRK'ÜN İLKE VE DEVRİMLERİNİ YENİ NESİLLERE ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. Yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatmak ve yüceltmek en temel ilkemizdir. ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için durmadan ve yılmadan çalışacağız. Bununla beraber Atatürk'ün ilke ve devrimlerini yeni nesillere en güzel şekilde anlatmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet'imizin kurucusu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelenin kahramanlarını şükran ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum." dedi.