TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi EBA Destek Ünitelerini Hizmete Sundu
09/11/2020 11:27:42
Büyükşehir Belediyesi EBA Destek Ünitelerini Hizmete Sundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye genelinde eğitim alanında en fazla yatırım yapan belediyelerin başında geliyor. Bu alanda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bilgisayarı veya internete erişim imkânı bulunmayan, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının uzaktan eğitim hizmetinden yararlanabilmeleri için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Destek Ünitesi kurdu.

Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi ve manevi anlamda destek olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte uzaktan eğitim alacak öğrencilerin kullanımına sunmak üzere ilk olarak Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinde EBA Destek Üniteleri kurdu. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının hizmetine sunulan destek üniteleri ile eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Başkan Albayrak: "Öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim görmelerini hedefliyoruz"

Öğrencilerimizin daha iyi, sağlıklı ve güvenli koşullarda eğitim görmelerini sağlamanın en temel hedefleri olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından bu yana eğitim alanında önemli yatırımları hayata geçirdik. Hem dünya hem de Türkiye olarak salgın nedeniyle zor günlerden geçiyoruz. Bu süreçte maddi imkânsızlar nedeniyle bilgisayarı ve internet bağlantısı olmayan ailelerimizin çocuklarının uzaktan eğitim programından yararlanabilmesi için EBA Destek ünitelerimizi hizmete sunduk. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.