TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak'ın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Mesajı
25/11/2020 00:08:19
Başkan Kadir Albayrak'ın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Mesajı

Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında 25 Kasım günü "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" ilan edilmiştir.

Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlük rejimine karşı mücadele ettikleri için 25 Kasım 1960 tarihinde öldürülen Mirabel kız kardeşler kadına karşı şiddetin simgesi olmuştur.

Uzun yıllardır dünya genelinde verilen mücadeleye rağmen kadına karşı şiddet ne yazık ki yaygın olarak devam etmektir. Kadına yönelik şiddetin fiziksel ve cinsel niteliğinin yanı sıra psikolojik ve ekonomik boyutları da bulunmaktadır. Dolayısıyla şiddet konusu bir bütün olarak ele alınıp bu doğrultuda etkin bir mücadele ortaya konulmalıdır.

Barış ve huzur içerisinde yaşayan sağlıklı bir toplum inşa edebilmek için insanlığa karşı işlenen bir suç olan kadına karşı şiddetle etkin bir şekilde mücadele edilmelidir. Bireylere erken yaşlardan itibaren iyi bir eğitim vermeli ve şiddeti ortadan kaldırmaya yönelik sosyal projeler hayata geçirilmelidir.

Kadına karşı şiddeti önlemek adına 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile kadına yönelik şiddete bütüncül olarak yaklaşan İstanbul Sözleşmesi en iyi şekilde uygulanmalıdır.

Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak insan odaklı bir anlayışla kadına karşı şiddetle mücadeleyi destekliyor ve bu alandaki sosyal projelerimizi sürdürüyoruz. Kadını ve aile kurumunu güçlendirmek amacıyla Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa'da kurduğumuz Kadın Danışma Merkezlerimizde psikologlarımız ve sosyal hizmet uzmanlarımızın aracılığıyla vatandaşlarımıza psiko-sosyal destek veriyoruz. Ayrıca kadın sağlığı eğitim programları, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri ve şiddetle mücadele bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Şiddete uğrayan tüm kadınlarımızın yanındayız ve onların destekçisi olmaya devam edeceğiz.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele gününün toplumsal duyarlılıklarımızı güçlendirmesi ümidiyle, kadına karşı her türlü şiddeti kınıyor, barış, huzur ve mutluluğun hâkim olduğu daha güzel bir dünya diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.