TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Naip Mahallesi'nin Su Sorunu Kalıcı Olarak Çözüldü
26/11/2020 08:14:20
Naip Mahallesi'nin Su Sorunu Kalıcı Olarak Çözüldü

Süleymanpaşa ilçesine bağlı Naip Mahallesi'nde özellikle yaz aylarında yaşanan su sorunu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ'nin titizlikle sürdürdüğü çalışmalar sonucunda kalıcı olarak çözüme kavuşturuldu. 

170 haneli Naip Mahallesi'nde yaz aylarında, özellikle yağışların az olduğu dönemlerde yaşanan su sıkıntısını çözmek amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın talimatıyla harekete geçen TESKİ ekipleri, 25 Eylül 2020 tarihinde başlattığı proje çalışmalarını, 45 gün gibi kısa sürede tamamlayarak mahalledeki su sorununu çözdü.

Proje kapsamında, ulaşım güzergâhlarından, tarım arazilerinden ve sit alanı yakınından geçiş izinleri de alınarak 3 bin 175 metre uzunluğunda ve 160 milimetre çapında HDPE hat borusunun imalatı tamamlandı. Ekipler ayrıca Naip Mahallesi'nde içme suyu paket arıtma tesisini de vatandaşların hizmetine sundu.

"Yaptığımız Çalışmalar Sonucunda Tekirdağ Genelinde Altyapı Sorununu Büyük Ölçüde Çözdük"

Naip Mahallesi'nin yanı sıra çevre mahallelere de dolaylı olarak fayda sağlayacak proje hakkında açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşumuz TESKİ bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Tekirdağ ili genelinde altyapı sorununu büyük ölçüde çözdük. Hayata geçirmiş olduğumuz bu proje de Naip Mahallemizin su ihtiyacını uzun yıllar boyunca karşılayacaktır. Projenin, Naip Mahallemiz ve civar mahallelerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TESKİ ekipleri tarafından tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan projenin açılışı 27 Kasım Cuma günü saat 14.00'te pandemi tedbirlerine uygun olarak Başkan Kadir Albayrak'ın da katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.