TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Çorlu Ali Osman Çelebi Bulvarı Trakya'nın En Gözde Bulvarı Olacak
30/11/2020 08:54:09
Çorlu Ali Osman Çelebi Bulvarı Trakya'nın En Gözde Bulvarı Olacak

İl genelinde hizmet ve yatırımlarını aralıksız bir şekilde sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu ilçesi Ali Osman Çelebi Bulvarı'nı Trakya Bölgesi'nin en gözde bulvarı yapmak için başlattığı çalışmalarda sona yaklaştı.

İnsan odaklı bir belediyecilik anlayışıyla projelerini şekillendiren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Tekirdağ'ın çehresini güzelleştirirken, diğer yandan daha yaşanılabilir bir kent inşa etmek için çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Çorlu ilçesi Ali Osman Çelebi Bulvarı'nda Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince geçtiğimiz Eylül ayında başlatılan çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yapımında büyük mesafe kat edilen bulvarın altyapısında 600 milimetre çapında yağmur suyu hattı, 3 adet yağmur suyu ızgarası ve Bülent Ecevit Bulvarı'na bağlantı yapıldı. Bulvarın üstyapısında ise bugüne kadar kavşakta bulunan sinyalizasyon sistemi kaldırılarak kavşak çapı büyütüldü. Böylece trafik akıcı hale getirilerek vatandaşların ulaşımlarını daha rahat ve güvenli bir şekilde yapabilmelerine imkân sağlandı. Söz konusu kavşak düzenlemesinde bin ton bitümlü sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Ayrıca Ali Osman Çelebi Bulvarı-Otogar istikametindeki 2 gidiş 2 geliş şeklinde olan mevcut yol, genişletilerek 3'üncü şerit eklendi. Parklanma ceplerinin de yapılacağı yolda yürütülen çalışmalar devam ediyor. Şerit genişletme faaliyetlerinde de kazı-dolgu çalışmaları tamamlanmış olup alt temel ve temel serme-sıkıştırma çalışmaları tamamlanma aşamasına getirildi. Son aşamasına gelinen Ali Osman Çelebi Bulvarı'ndaki çalışmalar 23 Aralık 2020 tarihinde tamamlanmış olacak.

"Çalışmalarımızda Büyük Mesafe Kat Ettik"

Konu hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Çorlu ilçemiz ile Tekirdağ yolu arasındaki bağlantıyı sağlayan Ali Osman Çelebi Bulvarı'nda şerit sayısını arttırarak trafiği rahatlatmak amacıyla yol genişletme ve kavşak düzenlemesi çalışması başlattık. Eylül ayından bu yana sürdürdüğümüz çalışmalarda büyük mesafe kat ettik. Çalışmalarımız tamamlandığında bu güzergâh üzerindeki trafik yoğunluğu azalacağı gibi bölgenin de çehresi değişecektir. Önümüzdeki yıl yolun her iki tarafına kaldırım, yeşil alan ve bisiklet yolu yapılacaktır. Buradaki çalışmalarımız tamamen bittiğinde Ali Osman Çelebi Bulvarı, Trakya Bölgesi'nin en gözde bulvarı haline gelecektir. Vatandaşlarımıza, çalışmalarımız esnasında gösterdikleri sabır ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyor, bu hizmetimizin Çorlu ve Tekirdağ'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.