TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi'nin Kooperatifçiliğe Desteği Devam Ediyor
29/12/2020 10:12:49
Büyükşehir Belediyesi'nin Kooperatifçiliğe Desteği Devam Ediyor

Tarım ve hayvancılık alanında önemli yatırım ve projeleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki projelerine tarımsal kalkınma kooperatiflerine sunduğu destekler ile hız kesmeden devam ediyor.

Tarımsal kalkınma kooperatiflerinin tarım ve hayvancılık alanındaki öneminin bilinci ile hareket eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Muratlı Belediyesi ve S.S. Hanoğlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde uygulanmak üzere `Hanoğlu Mahallesi Koyunculuğu Geliştirme Projesi'ni hizmete sundu. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığında görevli ziraat mühendisleri tarafından hazırlanan proje kapsamında yapılacak uygulamalar, protokollerin imzalanması ile birlikte hayata geçirilmeye başlandı. Proje kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığınca, 520 metrekare alana sahip portatif koyun ağılı yapımı tamamlanıp kullanılmak üzere S.S. Hanoğlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifine teslim edildi. Yine proje çerçevesinde bakıcı evinin yapımı ve güvenlik amaçlı arazi etrafının çevrilmesi işi Muratlı Belediye Başkanlığınca tamamlandı.

BAŞKAN ALBAYRAK "KOOPERATİFÇİLİĞİN GELİŞİMİ ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAKTIR"

Aile işletmelerinin verimliliğinin ve devamlılığının sağlanmasına katkı anlamında Tarımsal kalkınma kooperatiflerinin önemli bir rolü olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Kooperatifçiliğin gelişmesi demek; kırsalın kalkınması, dışa bağımlılığın ve ithalatın azalması, işsizliğin azalması, kırsaldaki refah düzeyinin yükselmesi, ekonominin iyileşmesi, büyük şehirlere göçün engellenmesi demektir. İlimizdeki mevcut duruma bakıldığında 129 tarımsal kalkınma kooperatifinin yüzde 90'ının aktif olmadığı görülmektedir. Ülkemizdeki genel durum da aynıdır. Bu nedenle ana vizyonlarımızdan biri olan "tarım ve hayvancılık" alanında kooperatifçiliğe destek olacak projelerimize devam ediyoruz. Projenin uygulanması, kooperatifçiliğin gelişimi adına çok önemli bir adım olacaktır. Proje, sadece Hanoğlu Mahallesi'nde değil, Muratlı ilçesinde, Tekirdağ genelinde ve hatta Ülke çapında örnek alınıp benzer modeller ile yeni yatırımların önünü açacaktır. Kırmızı et üretimine, damızlık koyun üretimine ve mera gibi mevcut doğal varlıkların kullanılmasına katkıda bulunacaktır. Tarım ve hayvancılığın gelişimine ve kooperatifçiliğin yaşatılması ve geliştirilmesi büyük katkı sağlayacak projemizin tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.