TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Trakya Belediyeler Birliği Eğitimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor
30/12/2020 13:45:45
Trakya Belediyeler Birliği Eğitimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

TRAKYA Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ve belediye personeline yönelik gerçekleştirilen online eğitim çalışmaları yeni yılda da devam edecek.

Pandemi süreci nedeniyle dijital ortamlarda çevrimiçi olarak düzenlenen ve yerel yönetimlerde görevli tüm personelin kişisel ve kurumsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla tasarlanan, belediyelerden gelen taleplere yönelik en fazla ihtiyaç duyulan konuların ele alındığı online eğitimler belediye personeli tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.

SON 2 AYA 6 EĞİTİM SIĞDI?

Trakya Belediyeler Birliği Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın talimatı doğrultusunda düzenlenen online eğitim çalışmaları, çevrimiçi program dâhilinde, 2 ay içerisinde 6 kez gerçekleştirildi.

Trakya Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Belediye Akademisi ortaklığında düzenlenen online eğitim programlarında oluşturulan konular şu şekilde sıralandı.

  • Belediyelerde Denetim
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)
  • Kurumsal Performans Yönetimi
  • İhale Yöntem ve Süreçleri
  • Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi
  • Harcırah Kanunu

ÖNCELİĞİMİZ, ÜYE BELEDİYLERİMİZ?

Birlik Başkanı Kadir Albayrak, online eğitim çalışmalarının ilgiyle takip edilmesi sebebiyle memnuniyetini ifade etti.

Üye belediyelerin ve personelin gelişimlerine yönelik her türlü çalışmaya büyük önem verdiklerini belirten Başkan Albayrak, Pandemi süreci nedeniyle kısıtlamalı olarak sürdürülen eğitim çalışmalarına bir süre daha çevrimiçi uygulama şeklinde devam edeceklerini söyleyerek, çalışmaya katılan üye belediye personeline teşekkürlerini iletti.

Başkan Albayrak, açıklamasında, "Trakya Belediyeler Birliği olarak düzenlediğimiz online eğitim uygulamalarımızı düzenli şekilde gerçekleştiriyoruz. Pandemi sürecinin başlamasıyla yüz yüze eğitim çalışmalarımıza malum sebepten dolayı ara vermek zorunda kaldık. Buna dayanarak bizde Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde etkili bir online çalışma programı tasarladık. Öncelikli olarak üye belediyelerimizin taleplerini değerlendirmeye aldık. Bu yönde çizdiğimiz yol haritası ile yerel yönetimler adına en güncel ve ihtiyaçlara yanıt verebilecek çok önemli konular üzerinde durarak belediyelerimizde görevli tüm personeli bilgilendirmeye çaba gösterdik. 6 ay gibi bir süreç içerisinde 9 adet online eğitim çalışması düzenledik. Yeni yıl ile birlikte gündemimizde olan birbirinden önemli konular programımızın devamında bizlerle olacak. Eğitim çalışmalarımız oldukça yüksek katılımlı ve faydalı geçiyor. Eğitimlere katılan kıymetli tüm personelimize, değerli eğitmenlere ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

3 AYDA 7 EĞİTİM PROGRAMI GERÇEKLEŞECEK?

Trakya Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği Belediye Akademisi ortak programı çerçevesinde Ocak, Şubat ve Mart ayları süresince 7 adet daha eğitim çalışması düzenlenecek.

Yapılacak olan online uygulamalarda şu konulara yer verilecek:

  • AB ve Yerel Yönetimler
  • Afetlerden Korunma ve Deprem Bilinci
  • Öfke ve Stres Yönetimi
  • HİTAP
  • İletişim Teknikleri ve Yönetim Becerileri
  • Şartname, Sözleşme Hazırlanması ve Uygulanması
  • Kurumsal Gelişim
Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.