TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
SERACILIĞI GELİŞTİRME PROJESİ'NDE İLK ADIM ATILDI
15/01/2021 16:00:12
SERACILIĞI GELİŞTİRME PROJESİ'NDE İLK ADIM ATILDI

Hayata geçirdiği projelerle tarımsal üretime ivme kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında Saray ilçesi Çayla Mahallesi'nde 320 metrekarelik sera inşa ederek üretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere Saray Belediyesi'ne teslim etti.

Saray ilçesinde kırsal kalkınmanın desteklenmesi, tarımsal üretim faaliyetlerinin geliştirilmesi ve seracılık faaliyetleri için örnek teşkil etmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen sera faaliyete geçirildi. Mevsimsel koşullara bağlı kalınmaksızın yıl boyunca üretim yapılabilmesine olanak sağlayacak tesiste incelemelerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, teknik personelden bilgi aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Sera, şu anda ülkemizde işsizliği azaltan, daha fazla ürün alınmasını sağlayan, nüfusu kırsal kesimde tutarak çarpık şehirleşmeyi önleyen önlemlerin en önemlilerinden biridir. Bu durumda kırsal kesimde yaşayan ve tarımsal faaliyetlerle uğraşan insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltip gelir düzeylerini artırarak köylerden kente göçünü azaltmak için alternatif kırsal kalkınma projeleri uygulamak gerekiyor. Seracılık sayesinde iklim faktörlerinin zararlı etkisini en düşük seviyeye indirgeyerek yetiştiricilik için gereken çevre koşullarının uygun olmadığı mevsimlerde, sebze veya çiçek yetiştiriciliğinin en iyi şekilde geliştirilmesini sağlayacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal alandaki proje ve desteklerimize devam ediyoruz. Saray ilçesi Çayla Mahallesi'nde yapımını tamamladığımız seralar çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.