Başkan Albayrak, Ahilik Haftasını Kutladı
22/09/2014 10:56:57
Başkan Albayrak, Ahilik Haftasını Kutladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir mesaj yayınlayarak, Ahilik Haftasını kutladı. Başkan Albayrak kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi. "Ahilik, bin yılı aşkın köklü bir geçmişe dayanan bir esnaf dayanışma teşkilatıdır. Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal hayatın ortak paydası olan insanı esas almış, sanat, ticaret ve diğer meslek alanlarında dayanışmayı ve yardımlaşmayı sevgi, saygı ve hoşgörüyü bir yaşam tarzı olarak benimsemiştir. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik birliktir.
Bu duygu ve düşüncelerle ekonomimizin bel kemiği tüm esnaf ve sanatkârlarımızın ahilik haftasını ve esnaf bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hayırlı kazançlar diliyorum".

Kadir ALBAYRAK
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı