TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Zabıtaya Hizmetiçi Eğitim
29/09/2014 12:52:11
Zabıtaya Hizmetiçi Eğitim

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından Belediye Kültür Merkezinde    hizmetiçi eğitim semineri düzenlendi. Genel Mevzuat konusunda Zabıta Amiri Muhammed Çiftçi, Gıda Denetim ve Cezalar konusunda Gıda Mühendisi Hilal  Kılıç, Memurların Genel hakları ve Suçlardan Yargılanma  konusunda Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Muşaviri Orhan Perçinoğlu, Gürültü Kirliliği ve Çevrenin Korunması konusunda Çevre mühendisi Murat Ergin, Ruhsat Denetim Konusunda da  Süleymanpaşa Belediyesi Ruhsat Denetim İşleri Müdürü Gamze Demir’in  konuşmacı olarak katıldığı seminerde zabıtalar bilgilendirildi ve soruları cevaplandırıldı. İlçe belediyelerden zabıta memurlarının katıldığı seminerde konuşan Büyükşehir Belediyesi zabıta Daire Başkanı Murat İşözen Zabıtanın belediyenin gözü kulağı olduğunu ve görevinin çok kapsamlı, zor olduğunu anlattı. İşözen, Zabıtaların görev yaparken mevzuata ve kanunlara hakim olmaları gerektiğini ifade etti.
Büyükşehir’in Zabıta teşkilatına getireceği yeniliklere değinen ve gelecekte yapılacak faaliyetleri anlatan İşözen Zabıtanın teknolojiyi kullanacağını ve bu sistemlerin tüm ilçelerle entegre olacağını belirterek “Yeni yılla birlikte Zabıtanın sportif çalışmalar da yapacağız.  Zamanla spor branşlarına uygun takımlar oluşturarak Büyükşehir Belediyesinin yarışmalara girecek düzeye geleceğiz,  genç zabıta memurlarının bu oluşumun içinde yer almasını sağlayarak  birlik ve beraberliği güçlendireceğiz” dedi.
Zabıta personel kaynağının iyi değerlendirilmesi ve herkes tarafından bilinmesi gerektiğinin de altını çizen İşözen şöyle devam etti." Zabıtaya nitelikli personel yetiştirmek onun seçiminden başlamaktadır. Zabıtaya aday personel seçim kaynakları sınırlıdır. Bunlar Silahlı Kuvvetlerden sözleşmesi biten veya kendi isteğiyle bırakan Seçimimizi kendimizin yapabileceği Sözleşmeli Subay, Astsubay, Uzman erbaş, Sözleşmeli Erbaş,  Sözleşmeli Er statüsünde olanlar, bir diğer kaynak  Devlet Personel Başkanlığına  bilgi verip, talep edip, KPSS not değerlendirmesine göre onun gönderdiği personel listesini kabul ederek almak veya hizmet alımı yoluyla geçici personel almak Zabıta Daire Başkanlığı olarak seçimi inisiyatifimizde olan ve kısa sürede istihdam imkanı sağlayan TSK personeli yapımızın oluşmasına hız verdi.” diye konuştu. Zabıtaya personel seçiminde çok hassas olduklarını anlatan İşözen, herhangi bir baskı altında kalmadan seçimlerin yapıldığını ve alınan tüm personelin geçmişinin araştırdığını,  ilgili kişilerle görüşmeler yapıldığını, en ufak bir olumsuzlukta aday personelin elendiğini, İşe göre personel seçimi yapıldığından kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini söyledi.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.