TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak, Çorlu'da STK'lar, Mahalle Muhtarları ve Gazetecilerle Bir Araya Geldi
23/10/2014 14:21:02
Başkan Albayrak, Çorlu'da STK'lar, Mahalle Muhtarları ve Gazetecilerle Bir Araya Geldi

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde, kenti birlikte yönetme ve şeffaf belediyecilik prensibinden hareketle uygulamaya konulan ‘Hizmet Kervanı’nın 9. Durağı olan Çorlu’da Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve Mahalle Muhtarları ile Divan Oteli’nde bir araya gelerek bir çalıştay gerçekleştirdi.

 BÜYÜKŞEHİRDEN ÇORLU’YA 7 DEV PROJE

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Sizlerle bir araya gelmek, sorularınıza cevap bulabilmek, isteklerini dinleyerek değerlendirmek, mevcut durumun fotoğrafını çekmek ve yapacaklarımızı anlatmak için adına hizmet kervanı dediğimiz program çerçevesinde 9. Durak olarak sizlerin karşınızdayız. Buraya gelirken boş gelmedik. 7 adet proje ile geldik. 1-Atakent Ticaret Merkezi, 2-Şehirlerarası Otobüs Terminali, 3-Semt Pazarı, 4-Kapalı Spor Salonu, 5-Meyve Sebze Hali, 6-Katlı Otopark, 7-Çevre Yolu Bağlantı Projesi. Çorlu’ya helal hoş olsun.

Çorlu Belediyesi ve Başkan Baysan’ın yapmış olduğu çalışmalar gerçekten takdire şayan. Çorlu için biz de Büyükşehir olarak gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. İlçelerimizde hem ilçe belediyesi hem de büyükşehir belediyesi hizmet binası olacak. Benim Yerel Parlamento dediğim Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisimizde Çorlu’dan yer alan arkadaşlarımıza da katkıları için öncelikle onlara teşekkür ediyorum.

Tekirdağ artık Büyükşehir. İşe sıfırdan başlamak durumunda kaldık. Sistemin oturması, yapılanmanın tamamlanması ve işleyişin sağlanması kolay olmuyor. Ama kısa sürede yapılanmamızı tamamladık. Ve bugün genel sekreterimle, daire başkanlarımla tüm bürokratlarımla Çorlu’dayız. Sizleri dinlemek ve görüş alışverişinde bulunmak için buradayız. Muhtarlarımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın gördükleri eksiklikler ve aksaklıklar ve diğer aktaracağınız tüm görüşler bizim için çok önemli. Bize aklınızda soru işareti olan tüm konuları sorabilirsiniz.

Bugün geldiğimiz noktada artık büyükşehir olarak hizmetlerimize başladık. Her ilçemiz için olduğu gibi Çorlu için de önemli projelerimiz ve acil olarak yapacağımız çalışmalarımız var. Altyapı konusunda TESKİ gerekli çalışmaları yapmak için hazır. Çorlu’da yapılacak projeler için gerekli maddi desteği sağlayacağız. Tekirdağ ile birlikte zaten belirli bir yaşam standardına ulaşmış Çorlu’da daha da değişecek, gelişecek. 5 yılın sonunda göreceğiz ki bambaşka bir Tekirdağ ortaya çıkacak” dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’da, Büyükşehirin tüm daire başkanı ve bürokratlarını Çorlu’da görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve ekibine güveniyoruz. Birşeyi sıfırdan kurmak çok zordur. Ancak Başkanımız Sayın Kadir Albayrak olağanüstü bir performans gösterdi. Hem özel hayatından hem ailesinden hem kendinden fedakarlık yaparak bu süreyi büyük başarı ile atlattı ve ekibini kurarak, yapılanmasını kısa sürede tamamlayarak hizmetlerine başladı. Çorlu Belediyesi olarak yapacağımız birçok proje var. Bu projeler için gerekli desteği büyükşehirden alacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini her zaman göreceğimizden şüphem yok” diye konuştu.

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, Çorlu’da gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları hakkında genel bir bilgi verirken Büyükşehir Belediyesi daire başkanları da kendi görev alanları ile ilgili tespit ve yapacakları çalışmaları paylaştılar.

Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Çorlu Mahalle Muhtarları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları sorularını, isteklerini ve beklentilerini Başkan Albayrak ve daire başkanlarına ileterek görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.  

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.