TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak, Cumhuriyetimizin 91. Yılını Kutladı
28/10/2014 10:47:18
Başkan Albayrak, Cumhuriyetimizin 91. Yılını Kutladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş Yıldönümünü kutladı. Başkan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyet, bizlere bırakılmış en büyük miras ve hiçbir zaman vazgeçemeyeceğimiz bir değerdir.

Cumhuriyet, yeniden dirilişimizin simgesidir. Yüce Atatürk, bağımsızlık ve ulusal egemenlik gibi ilkelerin yaşama geçirilmesinin Cumhuriyet ile gerçekleşeceğini görmüş, ulusumuzun doğasına ve geleneklerine en uygun rejimi 91 yıl önce ilan etmiştir.

Türk toplumu Cumhuriyet ile ulus olma bilincine kavuşmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Türkiye Cumhuriyeti herkesi kucaklamış, bütün yurttaşların eşit haklara sahip olmasını sağlamış, temek hak ve özgürlüklerimiz güvence altına alınmış, toplumsal yaşama canlılık kazandırılmıştır. Türkiye’nin siyasal, toplumsal ve ekonomik alan çehresi değişmiş, çağdaş uygarlıkla bütünleşme yolunda büyük başarılar kazanılmıştır. Devletimiz, uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, Atatürk ilkelerinden ayrılmayarak Dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Bizlere ve gelecek nesillere düşen görev, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmaktır. Şiddet yerine barışı, karanlık yerine aydınlığı, ayrılık yerine birleşmeyi seçerek Türkiye Cumhuriyeti’ni yarınlara taşımalıyız.

Bu duydu ve düşünceler içerisinde başta Tekirdağlı yurttaşlarımın ve Türk Ulusunun Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bu büyük bayramı kutlamamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum"    

 Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.