Başkan Albayrak, Yaşam Hastanesinde Konferansa Katıldı
31/10/2014 08:13:16
Başkan Albayrak, Yaşam Hastanesinde Konferansa Katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi tarafından Namık Kemal Üniversitesi Arkeoloji Bölümü işbirliğinde gerçekleştirilen “Tekirdağ'da Bir Trak Kenti: Heraion Teikhos” konulu konferansa katıldı.

Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen programda NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik, Karaevli altında, eski Salat Yağ Fabrikası'nın üst kesimindeki akrapolde yaklaşık 15 yıldır devam eden kazıların, 'Türkiye'de kazısı yapılan tek Trak kenti' unvanına sahip olduğuna dikkat çekerek bölgenin kültür turizmi bakımından büyük önem arz ettiğini söyledi.

Konferansa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz, dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Konferans sonunda Başkan Albayrak, Prof. Dr. Neşe Atik’e verdiği önemli bilgilerden dolayı teşekkür etti.