Ergene Havzası Koruma Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı Çorlu'da Yapıldı
31/10/2014 20:36:28
Ergene Havzası Koruma Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı Çorlu'da Yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Ergene Havzası Koruma Eylem Planı Değerlendirme Toplantısına katıldı. Çorlu Ticaret Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve  Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın yanısıra, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Teski Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta ile birçok işadamının da ilgi gösterdiği toplantıda açılış konuşmasını Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı yaptı. Ergene Havzası Koruma Eylem Planı Koordinatör Valisi Ali Yerlikaya da  eylem planının uygulamaya girdiği tarih olan Mayıs 2011 tarihinden bugüne, yaşanan süreç hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

DSİ Atıksu Dairesi Başkanı Mehmet Erta Taşkınsoy, “Belediye Atıksu Arıtma Tesislerinin DSİ tarafından Kurulumu”  DSİ Edirne 11.Bölge Müdürü Adil Sabancı, “DSİ tarafından yapılan Dere Islah Çalışmaları, Taşkın Koruma, Yer Altı Suyu Kontrolü, Sulama ve Depolama Tesislerinin İnşaatı” ; Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceylan, “Tekirdağ İlindeki Sanayi Atık sularının Arıtımı ve Marmara Denizi’ne Derin Deşarjı” ; Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, “Ergene Havzası’nda Çevresel Denetim Faaliyetleri ve Katı Atık Yönetimi” hakkında sunum yaptılar ve konuları ile ilgili bilgiler verdiler.
Toplantıda ayrıca  katılımcıların soruları konunun uzmanları tarafından cevaplandırıldı.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->