Başkan Albayrak, Asyaport Limanı'nda İncelemelerde Bulundu
19/11/2014 15:07:32
Başkan Albayrak, Asyaport Limanı'nda İncelemelerde Bulundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Barbaros’ta halen yapımı devam eden Asyaport Limanı’nda incelemelerde bulundu.

Asyaport’un son durumu ile ilgili Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer’den bilgi alan Başkan Albayrak daha sonra, limanda kullanılacak olan saha vinçlerinin ilk etabının limana indirilmesine eşlik etti. İlk vinçlerin indirilmesi ile ilgili mini bir tören düzenlendi ve kurban kesimi gerçekleştirildi.

320.000 m2 alanda Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olarak inşa edilen Asyaport’un Tekirdağ’a değer katacağını belirten Başkan Albayrak, “Asyaport gibi bir tesisin Tekirdağ’da olması bize gurur veriyor. Dev gemileri artık Tekirdağ’da göreceğiz. Asyaport Tekirdağ’da büyük oranda istihdam da sağlayacak. İlk etabı indirilen saha vinçlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Asyaport Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Soyuer de, ziyaretinden ve desteğinden dolayı Başkan Albayrak’a teşekkür etti.