TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş ve Meslek Edindirme Kursları İle İlgili Protokol İmzalandı
21/11/2014 18:23:33
Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş ve Meslek Edindirme Kursları İle İlgili Protokol İmzalandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş ve meslek edindirme kursları konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler tarafından imzalanan protokol çerçevesinde, özellikle sanayi kuruluşlarına ara eleman yetiştirmek amacıyla iş ve meslek edindirme kursları düzenlenecek. Yılbaşından sonra başlanması planlanan kurslar ortalama 800 saat üzerinden gerçekleştirilecek ve kursları başarı ile bitirenler sertifika almaya hak kazanacak.

İş ve Meslek Edindirme Kuırsları ile ilgili protokolün hayırlı olmasını dileyen Başkan Albayrak, "Sanayi kuruluşlarının ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla böyle bir kurs düzenlemeyi düşündük ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayarak bu konuyu hayata geçirme adına bir adım attık. Hayırlı olsun" dedi.

11 İlçeye 11 Okul projesinin de detaylı olarak görüşüldüğü imza töreninde bu konuya da değinen Başkan Albayrak, "11 ilçemize 11 okul sözümüzü hayata geçirmek adına önümüzdeki günlerde yine Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile protokolümüzü imzalayarak dev bir adım atmayı hedefliyoruz. protokolün imzanlanmasının ardından en kısa sürede ihale aşamasına geçmeyi ve ilk okulumuzun temelimi en kısa sürede atmayı amaçlıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de, iş ve meslek edindirme kurslarının önemine değinerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a bu konuda verdiği destekten ötürü teşekkür etti. 11 ilçe 11 okul projesi ile ilgili olarak da, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Milli Eğitime verdiği önemi gösterme adına çok büyük bir katkı. 11 ilçemize 11 okul projesi için de Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile önümüzdeki günlerde protokol imzalamayı planlıyoruz" diye konuştu.

İmza töreninde Genel Sekreter Murat Yazan ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hamdi Pekel de hazır bulundu.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.