Başkan Albayrak, Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı
23/11/2014 10:59:39
Başkan Albayrak, Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bir mesaj yayımlayarak tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Başkan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“24 Kasım 1928’de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı ile onurlandırılmıştır. Eğitim sistemindeki köklü değişiklik ve etrafına ışık tutarak karanlıklara meydan okuyan öğretmenlerimizin gayretleri ile ülkemiz bugünkü aydınlık ve çağdaş günlere taşınmıştır. Başöğretmenimiz Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözüyle belirttiği gibi, çağdaş dünyanın mimarları olan öğretmenlerimizin üstlendiği görev büyük önem arz etmektedir. Öğretmenler her zaman bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Öğretmenler çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, kutsal bir görev olan insan yetiştirmeyi amaç edinen; bilimin ve aydınlık düşüncenin yılmaz bekçileridir. Bu vesile ile Başöğretmen Atatürk’ün gelecek nesilleri emanet ettiği tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum”