TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak'tan Kadınlara Destek
25/11/2014 14:45:50
Başkan Albayrak'tan Kadınlara Destek

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları ve Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanlığı, Tuğlalı Parkta bir basın açıklaması yaptı.Basın açıklamasına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile CHP İl Başkanı Recep Palabıyık da katıldı.

"KADINLAR MUTLU YAŞASIN"

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı, " 2014 Türkiye'sinde, kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Günü'nde, kadın mücadelesinin ve örgütlü birliteliğinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadınlar mutlu yaşasın, özgür yaşasın ve huzurlu yaşasın diyoruz" dedi.25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları, Tuğlalı Parkta bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı yaptı.CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı, "2014 Türkiye'sinde kadınlar öldürülüyor, çocuklar öldürülüyor, emekçiler öldürüyor. Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiç bir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında. 2013'te 237 kadın öldürüldü. 2014 ilk 10 ayında bu sayı 255'e yükseldi. Bunlardan 12 kadın tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti. Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, kadın mücadelesinin ve örgütlü birliteliğinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadınlar mutlu yaşasın, özgür yaşasın ve huzurlu yaşasın diyoruz" dedi.

KADINLAR YAŞASIN, YAŞASIN KADINLAR                   

Fatma Ormancı, "Dünyanın her tarafında kadınlar, aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyorlar. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz. Bugün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri, cinsel yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu; mücadelenin topyekün, örgütlü ve dayanışma içinde yapılması gerektiğini bizlere gösteriyor. Kadınların evde, sokakta yada çalıştığı yerlerde kadın oldukları için yaşadıkları baskı, şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunun bilincindeyiz. Kadınların sahip oldukları tüm farkındalıklara rağmen maruz kaldıkları sömürünün aynı olduklarını biliyoruz. Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden bu zihniyete karşı, bulunduğumuz her noktada kadın olmak ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkacağız. Sevginin, huzurun, barışın ve insanca bir yaşamın yeşermesi için sesimizi daha da yükseltiyor ve diyoruz ki; Kadınlar yaşasın diye yaşasın kadınlar" diyerek sözlerine son verdi.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.