Tarımsal Hizmetler Dairesi, Tarım Sektörü Üreticilerine Yönelik Eğitim Çalışmalarına Başladı
15/12/2014 13:50:33

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, hazırlamış olduğu program doğrultusunda, köyden mahalleye dönüşen yerlerde tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilere yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına başladı.

Kış mevsimi boyunca uygulanacak olan bu etkinlik çerçevesinde öncelikle ve özellikle sulama tesisi olan yerlerde sulama kooperatiflerinin varlığının önemi ve faydalarının yanında gidilen tüm mahallelerimizde toprak gübre ve bitki ilişkisi,  özellikle de buğdayda gübreleme konusuna yer verilmektedir.

Ayrıca ilimiz tarımında hayvancılığın önemi nedeniyle, hayvancılığın yoğun olduğu yerlerde mera ıslahı, bakımı ve yönetimi konusunda detaylı bilgiler ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıldan itibaren uygulayacağı arıcılık projesi hakkında geniş bilgiler verilmiştir.

İlki Malkara’nın Yaylagöne Mahallesi’nde gerçekleştirilen eğitim, Susuzmüsellim Mahallesi’nde de gerçekleştirilmiştir.

Üreticilerin de yoğun ilgi gösterdiği eğitim çalışmaları 11 ilçenin 123 köyünde uygulanacaktır.