TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
2. Muhtarlar Çalıştayı Yapıldı
22/12/2014 17:32:53
2. Muhtarlar Çalıştayı Yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde, kenti birlikte yönetmek prensibinden hareketle ve paydaşların yönetime katılması doğrultusunda organize edilen Muhtarlar Çalıştayı’nın ikincisi Ramada Otel’de geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 8 aylık dönem içerisindeki faaliyetlerini içeren sunumun gösterimi ve 1. Muhtarlar Çalıştayı’nın Sonuç Bildirgesi’nin okunması ile başlayan ve 257 muhtarın katıldığı 2. Muhtarlar Çalıştayı’nın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, muhtarlarımızla bugün ikinci kez büyük bir organizasyonda bir araya geldiklerini belirterek, “Göreve geldiğimde muhtarlarla iki büyük çalıştay yapacağımı söylemiştim. Bugün 2. Muhtarlar Çalıştayımızda bir aradayız. Bizim lügatımızda yorulmak yok. Muhtarlarımızın her zaman, hiçbir aracı kullanmadan sadece bizimle irtibat halinde olmasını bekliyorum. Muhtarlarımız kendi mahalleleri ile ilgili işlerini Büyükşehir bünyemizde çözemiyorsa  zaten oluyor demektir araya kimseyi sokmaya gerek yok. Artık siyaset yok hizmet var. Hizmetin merkezi de Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’dir. Temelleri sağlam olmadan inşa edilen binalar bir gün gelir yıkılır. Biz bu anlamda sağlam temeller üzerine bir büyükşehir belediyesi inşa ettik.

Öncelikle Fen İşleri bünyemizdeki makine parkımızı güçlendirdik. 20 Milyon TL’lik makine alıyoruz. Yol çalışmalarımız için güçlü bir şekilde start vereceğiz.

TESKİ’yi yeni kurduk ki su insanın can damarıdır. Bu anlamda TESKİ’nin de hizmet aşamasına gelmiş olması ilimiz için çok önemli.

Hizmet istemek sizden, yapmak bizden. Köy ve belde muhtarlıklarımızı daha güçlü hale getirmek istiyorum. Her

muhtarımıza bir internet ve telefon hattı için çalışmamız var. Yasa müsaade ederse bunu gerçekleştirmek istiyorum.

İlçelerimizde sıcak asfalt çalışmalarımız olacak. Bunun için hazırlıklarımız devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığımız Mart’tan itibaren çok güçlü bir şekilde çalışmalarına başlıyor.

Süleymanpaşa’daki muhtarlarımız için biraz daha sabır istiyoruz. Hiçbir belediye başkanı halkının sıkıntı çekmesini istemez. Vatandaşlarımızın altyapı çalışmalarından dolayı yaşadığı sıkıntıları gördükçe ben de büyük sıkıntı yaşıyorum ama bu altyapı çalışmalarını da yapmak durumundayız. Bir süre daha bu sıkıntı devam edecek ondan sonra her şey daha güzel olacak.

Hedefimiz Sultanköy’den Şarköy’e kadar temiz deniz mavi bayrak. Bunun için çalışmalar hız kesmeden devam edecek bu anlamda verdiğimiz sıkıntılar için de halkımızdan özür diliyoruz.

Altınova ve Değirmenaltı Mahalleleri için 15 Mart’tan sonra kazılar sona erecek ve yol çalışmaları başlayacak.

2015 yılında çok sık proje kabullerinde ve temel atmalarda birlikte olacağız. Hizmet yağmuru başlayacak.

Artık Tekirdağ büyükşehir oldu. Elde edeceğimiz başarılar Kadir Albayrak’ın değil 874.575 nüfusunun başarısı olacaktır.

Kırsal kesimi devraldığımız gibi devretmeyeceğiz. 2019 yılında bütün projelerimizi hayata geçirmiş olarak halkımızın karşısına çıkacağız.

Burada yaptığımız 6 saatlik çalıştay beni çok mutlu etti. Büyükşehir Belediyesi’nin geride kalan zaman dilimi içerisinde ne yaptığını soranlara bugün burada yapılan sunumlar iyi bir cevap olmuştur diye düşünüyorum. Bu anlamda hizmetin siyaseti olmaz. Biz Tekirdağ için, Tekirdağ halkı için hizmet üretiyoruz.

Bu çalıştay vesilesi ile tüm muhtarlarımızın, tüm Tekirdağ halkımızın 2015 yılını kutluyor, sağlıklı, mutlu ve esenliklerle dolu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum. Tekirdağ’ın kazanması dileğiyle sağolun varolun” dedi.

Başkan Albayrak’ın ardında kürsüye gelen TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta’da TESKİ’nin 2014 yılında yaptığı çalışmalar ve 2015 yılı hedefleri ve hayata geçirilecek projeler ile iligli bir sunum eşliğinde açıklamalarda bulundu.

Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka’da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonu doğrultusunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile ilgili genel bir değerlendirmede bulundu.

Daha sonra sırasıyla Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Ulaşım Daire Başkanı Zeki Gürcün, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşat Ergin, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Deniz Bozdoğan, daire başkanlıklarının yaptığı çalışmalar ile ilgili birer sunum gerçekleştirdiler.

 

2. Muhtarlar Çalıştayı’nda daha sonra ilçeleri temsilen birer mahalle muhtarı kürsüye gelerek birer konuşma yaptı. Şarköy’ü temsilen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Suna Özen, Malkara’yı temsilen Yaylagöne Mahalle Muhtarı Abdi Öztürk, Hayrabolu’yu temsilen Çıkrıkçı Muhtarı Gürol Orta, Muratlı’yı temsilen Aşağı Sevindikli Muhtarı İsmail Keten, Saray’ı temsilen Çukuryurt Muhtarı Mümin Değirmenci, Kapaklı’yı temsilen Karaağaç Muhtarı Özgür Cengiz, Çerkezköy’ü temsilen İstasyon Mahallesi Muhtarı Bahri Çakır, Ergene’yi temsilen Velimeşe Muhtarı Mehmet Ergun, Çorlu’yu temsilen Şeyh Sinan Mahallesi Muhtarı Salim Sarıer ve Süleymanpaşa’yı temsilen 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Açıkgçz bir konuşma yaparak mahallelerindeki ve çevre mahallelerideki sıkıntıları ve istekleri dile getirdiler.

Konuşmaların ardından muhtarlar arasında bir seçim yapılarak Belediye ile halk arasında iletişim ve koordinasyon köprüsü olması amaç edinilen Muhtarlar Kurulu temsilcileri belirlendi. 2. Muhtarlar Çalıştayı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.      

   

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.