TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
TURMEPA'nın Düzenlediği Ekosistem Eğitim Programı Gerçekleşti
24/07/2015 15:19:01
TURMEPA'nın Düzenlediği Ekosistem Eğitim Programı Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü TESKİ'nin desteklediği ve Deniz Temiz Derneği TURMEPA'nın düzenlediği Ekosistem Eğitimi başlığı altındaki "Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modeli" konulu eğitim programı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'nın da hazır bulunduğu eğitim toplantısında, Veri Yönetim Koordinatörü Prof Dr. Selçuk Albut eğitim çalışmasına katılanları bilgilendirdi. Eğitim çalışmasında yetkililer tarafından, Ekosistem ile ilgili konular hakkında ve projenin hedef ve amaçları hakkında, sunumlar eşliğinde bilgiler verildi.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Deniz Temiz Derneği TURMEPA'nın bu proje çalışmasına TESKİ olarak önem verdiklerini ve desteklediklerini söyledi. Başa, çalışmanın düzenlenmesinde emeği geçen yetkililere ve katılımcılara teşekkür etti.

Proje Hakkında;

Ergene Havzası ekosistemine yönelik tehditlere karşı yürütülen mücadelede önemli aşamalardan biri de uluslararası bir proje olan bu model bağlamında ekosistemler bir bütün olarak değerlendirilmekte ve Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerdeki çalışmaların uluslararası işbirliğiyle gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Hayrabolu Belediyesi, TURMEPA ve Namık Kemal Üniversitesi'nin Karadeniz Havzası üzerinde ortaklaşa hazırlamış oldukları "Entegre Arazi Kullanımı Yönetimi Modellenmesi Projesi" 2013 yılı Mayıs ayında açıklanan ve onaylanan Avrupa Birliği Hibe Projesi desteği ile hayata geçirilmiştir. 2 yıldır sürdürülen proje ile Ergene Havzası ile üzerindeki delta ve lagün gibi kıyı alanları ile bu alanlara ait sulak alanlar için bir entegre arazi kullanımı yönetim modeli oluşturulması amaçlanmıştır.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.