TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak, Malkara'da Basın Mensupları ile Biraraya Geldi
07/09/2015 17:03:02
Başkan Albayrak, Malkara'da Basın Mensupları ile Biraraya Geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçelerde düzenlediği basın mensupları ile buluşmalarına Çerkezköy ve Çorlu'nun ardından Malkara ile devam etti.

Malkara Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un yanı sıra Genel Sekreter Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Mehmet Zeki Gürcün ve Fatih Ünsal'ın yanı sıra daire başkanları ile birlikte basının karşısına çıktı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 500 günlük çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına şehitlerimizi anarak başlayan Başkan Albayrak, "son zamanlarda yaşanan olaylar hepimizi derinden üzmüştür. Son olarak Dağlıca'da yaşanan terör saldırısı sonucu çok sayıda şehit verilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken kederi ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyor, artık bu olayların bir son bulmasını temenni ediyorum. 11 Eylül Cuma Günü tüm şehitlerimiz için 11 ilçemizde mevlit okutacağımızı da belirtmek istiyorum" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ilçelere olduğu gibi Malkara'ya da büyük önem verdiğinin altını çizen Başkan Albayrak, "Tüm ilçelerimizde basın buluşmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de Malkara'dayız. İlçelerimizde yaptığımız toplantılarda yatırım programlarını değerlendirerek planlamalarımızı konuşuyoruz. Bugün göreve gelişimizin 518. Günü. 1.1.2016 tarihinden itibaren tüm ilçelerimizde yetki kargaşasını ortadan kaldırıyoruz. Hizmet koordinasyonu sağlanmış olarak bu tarihten itibaren tüm ilçelerimizde hizmetler 2 koldan çok hızlı bir şekilde verilmeye başlanacak.

Hizmete susamış olan Malkara'da artık yatırımlarımızı bir an evvel devreye sokmak istiyoruz. Biz göreve 5 yıl için geldik. Dolu dolu bir 500 gün geçirdik. Zaman bize yetmiyor. Mesai mefhumunu bir kenara bırakarak Tekirdağ için çalışmaya devam ediyoruz.

Malkara için önemli projelerimiz var. Bunların başında et kombinası geliyor. Bir aksilik olmazsa 30.04.2016 tarihinde et kombinasının temelini atacağız.

Yeni otogarın temelini 1 Nisan 2016 tarihinde atacağız. 11 ilçeye 11 okul projemiz kapsamında Malkara'da yapacağımız okulun temelini de yine 1 Nisan 2016 tarihinde atmayı planlıyoruz.

Bürokrasi bizi zorlayan etkenlerin başında geliyor. Bürokrasiyi aşmak için de yoğun çaba sarf ediyoruz.

Yeni yapacağımız asfalt plenti ile birlikte günlük asfalt kapasitemizi 500 ton'dan 2000 ton'a çıkaracağız. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız çerçevesinde siyasi görüşü ne olursa olsun tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet götürdük götürmeye de devam edeceğiz.

Su fiyatları konusunda çok spekülasyon yapıldı ancak son açıklanan rakamlara bakıldığında en düşük su fiyatı olan 3 büyükşehirden bir tanesiyiz.  Büyükşehir hizmet binamızı yapıyoruz. Kısmet olursa 1 ocak 2018 tarihinde yeni hizmet binamızda olacağız.

Yatırım bütçesinin yüzde 10'unu ilçelerine dağıtan tek büyükşehir belediyesiyiz. Ulaş Başkanın yetmediği yerde ben her zaman arkasında olacağım. Kaliteli hizmeti her zaman amaç edindik bu anlamda İSO 9000 kalite belgeli bir Büyükşehir olacağız.

Biz sadece ve sadece hizmet için buradayız. Hizmet süremizin sonunda Malkara'nın en iyi hizmeti alacağından kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'da Başkan Albayrak'ın desteği ile Malkara'nın önemli hizmetleri almaya başladığını söyledi. Daha sonra Genel Sekreter Oral Karakaya ile birlikte Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Mehmet Zeki Gürcün ve Fatih Ünsal'da görev alanlarında yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'da Malkara'da içme suyu şebeke inşaatı, kanalizasyon şebeke inşaatı, atık su arıtma tesisi ve içme suyu arıtma tesisi olmak üzere 4 ana başlık altında Malkara'da çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından basın toplantısı soru cevap bölümünün ardından sona erdi. 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.