TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Toplu Taşıma Rehabilitasyonu Proje Çalıştayı Gerçekleştirildi
03/10/2015 18:38:18
Toplu Taşıma Rehabilitasyonu Proje Çalıştayı Gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Pamukkale Üniversitesi ile yaptığı ptorokol çerçevesinde çalışmaları devam eden Tekirdağ İli Toplu Taşıma Rehabilitasyonu Proje Çalıştayı İğneada'da gerçekleştirildi.

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği'nin organizasyonunda gerçekleştirilen Çalıştay'da konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın sürekli gelişen ve büyüyen bir kent olduğunun altını çizerek, "Tekirdağ artık bir büyükşehir. Nüfusu 1 Milyona dayanmış durumda ve Türkiye'nin nüfus artış hızı en yüksek illerinin başında geliyor. Bu anlamda ulaşım ve toplu taşıma sisteminin de bu gelişim ve değişime entegre edilmesi ve rehabilitasyonunun gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz de Pamukkale Üniversitesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde Toplu Taşıma Rehabilitasyonu ve Ulaşım Master Planı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalıştayı da rehabilitasyon çalışmalarımıza son şeklini vermek adına düzenledik. Ulaşım konusunun içinde yer alan daire başkanlarımızdan büyükşehir belediyesi ulaşım komisyonu üyelerine kadar herkes şuan bu çalıştayımızda. Çalıştayda Pamukkale Üniversitesi hocalarımızın çalışmalarının son durumunu alacağız ve gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Tekirdağ'ın geleceği açısından önem taşıyan tüm kararların sonuna kadar arkasındayım. Ulaşım konusunda da günü kurtarma adına değil Tekirdağ'ın geleceğini düşünerek hareket ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda ulaşım konusunda yaşanan tüm sıkıntıların gerçekleştirilecek olan rehabilitasyon çalışmaları ve ulaşım master planı ile aşılacağına inanıyorum. Bu anlamda gerçekleştirilen bu çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Bayram'ın açılış konuşmasının ardından Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan tarafından Tekirdağ il genelinde yapılan ulaşım ile ilgili araştırmalar ve varılan sonuçlar ile ilgili sunum eşliğinde bilgilendirme yapıldı ve sonuçlar doğrultusunda yapılması gereken rehabilite çalışmaları ve toplu taşımada uygulanması gereken modeller aktarıldı. Sunumun ardından katılımcılar gruplar oluşturarak konu başlıkları çerçevesinde çalışmalarını gerçekleştirdiler. 

Çalıştayın 1. gününde araştırma sonuçları doğrultusunda Tekirdağ'da toplu taşıma sisteminde uygulanması gereken modeller, kentiçi taşımacılık ve ilçelerarası taşımacılık sistemleri masaya yatırıldı ve katılımcılar tarafından enine boyuna tartışıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.