TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Toplu Taşıma Rehabilitasyon Proje Çalıştayı Sonuçlandı
04/10/2015 09:16:21
Toplu Taşıma Rehabilitasyon Proje Çalıştayı Sonuçlandı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent'in organizatörlüğünde, Ulaşım Daire Başkanlığı'nı koordinasyonunda İğneada'da gerçekleştirilen ve 2 gün süren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Rehabilitasyonu Projesi Çalıştayı sonuçlandı.

2 gün boyunca Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyelerinin proje konusunda verdiği detaylı bilgilerle şekillenen ve katılımcıların görüşleri doğrultusunda son şeklinin verilmesi konusunda önemli adımların atıldığı Toplu Ulaşım Rehabilitasyonu Proje çalıştayının son derece faydalı olduğunu belirten Başkan Albayrak, Toplu Taşıma Rehabilitasyon Projesi'nin kısa süre içerisinde uygulamaya konulacağını ve Tekirdağ'ın tüm ilçelerinde önemli gelişmelerle gerek toplu ulaşımda gerekse de trafik sirkülasyonunda değişimlerin vatandaşlarımız tarafından fark edileceğini söyledi. Toplu Taşıma konusunun Tekirdağ için sonn derece önemli olduğunu belirten Başkan Albayrak, Toplu Taşıma Rehabilitasyon Projesinin gerek UKOME'de gerek Belediye Başkanlarımız ve Meclis üyelerimizle gerekse de diğer tüm paydaşlarla paylaşılıp tüm görüşmeler yapıldıktan sonra ortak bir karar verilerek uygulamaya konulacağını dile getirdi ve Çalıştayın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çalıştayın 2. günündeki görüşme ve fikir alışverişinin ardından sonuç raporu ortaya çıkarıldı. Toplu Taşıma modelleri, modellerin uygulanış şekilleri, ilçelerdeki ve ilçeler arasındaki toplu taşıma sistemlerinin değerlendirmesi, toplu taşımada uygulanacak kart sistemi, duraklar ve güzergahlar vb. gibi uygulanması planlanan toplu taşıma sistemi ile ilgili değerlendirmeler sonuç raporunda yer aldı. İlerleyen günlerde yapılacak son değerlendirme ve görüşmelerin ardından toplu taşıma rehabilitasyon projesi, ayrıntılı bir şekilde vatandaşlarla ve sistemin paydaşları ile paylaşılacak.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.