TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak Ergene'de İçme Suyu Temel Atma Törenine Katıldı
04/05/2016 18:12:00
Başkan Albayrak Ergene'de İçme Suyu Temel Atma Törenine Katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene İlçesi Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleleri İçme Suyu İnşaatı Temel Atma Törenine katıldı.

Yağmurlu havaya rağmen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği temel atma törenine Başkan Albayrak'ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, bazı daire başkanları, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa konuşma yaptı. Başa, " Yeşiltepe ve sağlık mahallelerinde mevcut asbestli boruların yerine uzun ömürlü sağlıklı boru hatları döşenerek, hem su kayıplarının azaltılması sağlanacak hem de insan sağlığının korunması için önemli bir adım atılmış olacaktır. İşin projesi Çorlu Belediyesi tarafından İller bankasına hazırlatılmış olup finansmanı Tekirdağ büyükşehir Belediyesi ve TESKi tarafından sağlanacak, işin ihale işlemleri ve kontrollük hizmetleri TESKİ personelleri tarafından yürütülmektedir. İçme suyu inşaatı ile paralel giden ve yer teslimini Ocak ayında yaptığımız kanalizasyon inşaatının tamamlanmasıyla birlikte Sağlık ve Yeşiltepe Mahallelerinin içmesuyu, atıksu ve yağmursuyu altyapısı tamamen yenilenmiş olacaktır." dedi. Başa'nın ardından konuşma yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Geçen ay temelini attığımız okulun inşaatı hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği 11 İlçeye 11 Okul Projesi ile tüm ülkeye örnek oluyor. Aynı şekilde yine Büyükşehir Belediyemizin yol projesi sona yaklaşıyor. Bugün burada gerçekleştireceğimiz temelimizin Sağlık Mahallesine, Yeşiltepe Mahallesine, Ergene İlçemize hayırlı olmasını diliyorum " dedi.

Başkan Yüksel'in ardından konuşma yapması için kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  " Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra ciddi yatırımlara ihtiyacı olduğunu gözlemledik. Ergenenin yol, okul ihtiyacını gidermek için adımları attıktan sonra bugün de burada en sağlıklı içme suyunu Ergeneli vatandaşlarımıza ulaştırmak için toplandık. 17 Mayısta Büyük Muhtarlar Toplantısı düzenleyeceğiz. 352 muhtarımızla bir araya gelerek mahallelerindeki ihtiyaçları detaylı bir şekilde ele alacağız. Hizmetlerimizi gerçekleştirmemiz için önümüzde 1076 günümüz var. Bu zamanı en iyi şekilde geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaların sonunda Tekirdağ olacak. Kazanan halkımız, kazanan Ergene olacak. Her şey gönlümüzce ve gönlünüzce olacak. " sözlerini söyledi.

Son olarak konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Candan Yüceer, " Büyükşehir olduğumuzdan bugüne tüm eksikliklerine rağmen başkanlarımın da ifade ettiği gibi bizler hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugün burada atacağımız temel için başkanıma çok teşekkür ediyorum. Biz hekimler her şeyden önce `Önce zarar verme' deriz. Önce zarar vermeyeceksin. O asbestli borulardan vatandaşına su içirmeyeceksin. İlk önce sağlığını koruyacaksın daha sonra da temel ihtiyaçlarını karşılayacaksın. Ergenemize her şeyin en iyisi layıktır diyerek içme suyu tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilip butona basılarak açılış gerçekleşti.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.