TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak Sertifika Törenine Katıldı
26/05/2016 19:24:59
Başkan Albayrak Sertifika Törenine Katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Tekirdağ'ın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yöresel El Dokumaları Canlanıyor Ev Hanımlarına Ekonomik Katkı Sağlıyor Projesi Kapanış Toplantısı ve Sertifika Törenine katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (TEMEK) kurslarından Üç Boyutlu Şekillendirme, web Tasarımı, İşaret Dili, Bilgisayar Kullanımı, İngilizce A1, Yaş Pasta Yapımı ve Yöresel kilim Dokuma bölümlerini başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Düzenlenen törene Başkan Albayrak'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Zeki Gürcün,  Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, birim müdürleri, diğer proje yetkilileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Küçük Sanat Kooperatifi Başkanı Fatma Çaylalı kooperatif çalışmaları ve proje konulu bir konuşma yaptı. Projenin hedeflerinden bahseden Çaylalı, projeye verdikleri katkılardan dolayı Başkan Albayrak'a teşekkür etti.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz da günün anlamını belirten bir konuşma yaparak, "Trakya Kalkınma Ajansı ve Küçük Sanat Kooperatifi ile yürütülen bu proje dokuz aylık bir çalışmanın sonucudur. Kadınlarımız burada atalarından kalan Tekirdağ el dokumalarını tekrar canlandırıp, gelecek kuşaklara taşıma konusunda da misyon üstlendiler. Verimli bir çalışma dönemi sonrası bugün burada toplanarak kaydedilen başarının mutluluğunu yaşıyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak bu tür kursları farklı bölgelerde de açarak kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz." sözlerini söyledi.

Konuşma yapması için kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Tekirdağ'ın en büyük özelliği her türlü turizme hazır bir bölge. Bu nedenle doğasından ileri gelen çok büyük bir şansımız var. Bu nedenle bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Katılan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür projelerin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından proje sunumu ve projeden fotoğraf kareleri görsel sunu eşliğinde anlatılarak katılımcılar bilgilendirildi. Son olarak TEMEK'in açtığı kurslarda Üç Boyutlu Şekillendirme, web Tasarımı, İşaret Dili, Bilgisayar Kullanımı, Diksiyon, İngilizce A1, Yaş Pasta Yapımı ve Yöresel kilim Dokuma bölümlerini başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreni sonrası talep oldukça ve yeterli sayıya ulaştıkça yeni kursların açılacağı söylenerek herkes TEMEK kurslarına davet edildi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.