Müzikli Kukla Tiyatrosuna Yoğun İlgi
07/06/2016 15:17:59
Müzikli Kukla Tiyatrosuna Yoğun İlgi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ve Çorlu Belediyesi ile birlikte 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde anaokulu öğrencilerine yönelik tiyatro oyunu sahnelendi.

Çocuklarda çevre bilincinin artırılması, farkındalığın oluşturulması amacıyla atık pillerin çevreye olan etkilerinin anlatıldığı kukla tiyatrosu çocuklardan tam not aldı.

Tiyatro oyuncuları tarafından atık pillerin çevreye verdiği zararlar, pillerin kaynağında ayrı toplanmasının önemi ve toplama yöntemleri iki oturum halinde eğlenceli bir şekilde anlatıldı. Müzikli kukla tiyatrosunun ardından Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, TAP Yetkilisi Hatice Çoltu'ya teşekkürlerini ileterek çiçek takdim etti.