TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Malkara'da 184 Üreticiye 994 Arı Kovanı Dağıtıldı
01/08/2016 12:10:39
Malkara'da 184 Üreticiye 994 Arı Kovanı Dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından arıcılığı desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla uygulamaya koyulan "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi'nin ikinci bölümü Malkara'da gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca yürütülmekte olan proje kapsamında, 2015 yılında Malkara İlçesinde sahiplerini bulan 1106  adet kovana ilave olarak,  184  kişiye 994 arı kovanı daha dağıtıldı.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Malkara balının ünlü olduğuna dikkat çeken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan,  köy halkının gelirini ve kazancını arttırmak istediklerini  belirterek  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arıcılık projesinin Belediyeler arasında Türkiye'deki en büyük  proje olduğunu söyledi.

Malkara halkına Büyükşehir Belediyesi ile beraber  üretime yönelik projeler sunduklarını ve bundan sonra da sunmaya da davam edeceklerini belirten  Malkara  Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul,  kendilerine verdiği destek için Tekirdağ Büyükşehir Belediye  Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür etti.  Yurdakul "Malkara balını Markalaştıracağız" dedi. "

Tarımsal Daire Başkanlığının yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, arıcılık projesinin çok yerinde ve önemli  bir proje olduğunu belirterek "Tekirdağ'da arıcılık yapmaya müsait çok güzel yerler var. Trakya'nın tarım başkenti Malkara'ya yakın bir zamanda et kombinasının da temelini atacağız. Yollarımızı da yapmaya başladık, sizden tek ricam yolları en iyi şekilde korumanızdır, bütün bu projeler Malkara'ya hayırlı olsun" dedi.    Konuşmaların ardından kovanlar üreticilere teslim edildi.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.