TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak'tan Atatürk'ün Tekirdağ'a Gelişi ve Harf İnkılabının Uygulanmasının 88. Yıl Dönümü Mesajı
22/08/2016 16:50:42
Başkan Albayrak'tan Atatürk'ün Tekirdağ'a Gelişi ve Harf İnkılabının Uygulanmasının 88. Yıl Dönümü Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Atatürk'ün Tekirdağ'a Gelişi ve Harf İnkılabının Uygulanmasının 88. Yıl Dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı:

"Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz devlet adamı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün güzel şehrimiz Tekirdağ'a gelişinin ve Harf İnkılabını uygulayışının 88. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

"Trakya'nın sevimli ve güzel bir parçası olan Tekirdağ'ın bende ayrı ve tatlı bir hatırası saklıdır" diyen Büyük Önderimiz, 1915 ve 1928 yılları olmak üzere iki defa şehrimize onur vermişlerdir.

Çanakkale Savaşlarında destanlar yazan 19. Tümeni oluşturmak için Tekirdağ'ımıza ilk defa gelen Mustafa Kemal Atatürk, ikinci gelişini Türk kültürünün gelişimini etkileyen yeni Türk harflerini tanıtmak ve öğretmek amacıyla bundan 88 yıl önce bugün gerçekleştirmiştir. Tekirdağlıların büyük sevgi gösterileriyle, kara tahta başında ilk dersini anlatmış, en büyük devrimlerden biri olan Harf Devrimi'ni başlatmıştır.

Türk Devrim Tarihi için önemli bir yere sahip olan Harf İnkılabının Uygulanışının Tekirdağ'da başlamış olması ve Tekirdağlıların kolay ve hızlı bir şekilde yeni Türk harflerini yazıp okumayı öğrenmeleri Tekirdağ'ı Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ayrıcalıklı kılmıştır.

Çağdaş uygarlığa ulaşmamızda en önemli adımlardan biri olan Harf İnkılabının ilk adımlarının atıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'in ilk Başöğretmenliğini gerçekleştirdiği bu şehirde yaşamaktan dolayı büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Tekirdağ Halkı Atasına minnettardır ve minnettar kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,  Atatürk'ün Tekirdağ'ı ziyareti ve Harf İnkılabının uygulanışının 88'inci yıl dönümünü kutluyorum."

                                                                                                         Kadir ALBAYRAK

                                                                                          Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.