Tonaj Kurallarına Uymayanlara Geçit Yok
25/08/2016 11:44:25
Tonaj Kurallarına Uymayanlara Geçit Yok

Tekirdağ il sınırları içinde faaliyet gösteren taş ocakları, maden ocakları v.b. işletmelere ait kamyonların yüksek tonajla asfalt, hafriyat, kömür, çakıl, kum, mıcır, çimento, maden ve benzeri malzeme taşıması nedeniyle yolları yıpratmasının önüne geçilmesi için ikinci toplantı Valilik toplantı salonunda düzenlendi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında düzenlenen toplantıya Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Emniyet Müdürü Halil Turan Erol,  İl Jandarma Komutan V. Yarbay Namık kemal Çetinkaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanları ve Bürokratlar katıldı.

DENETİMLER ARTACAK

Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Büyükşehir Belediyesi yol ağında bulunan yollarda ağır tonajlarla malzeme taşınmasının önüne geçilecek. Bu doğrultuda düzenlenen toplantı ile; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde faaliyet gösteren 95 firmaya 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 65. Maddesince ağır yük taşıyan araçların yüklenmelerine ilişkin resmi yazı sonrası eyleme geçme kararı alındı. Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından denetimlere ağırlık verilecek.

KURALLARA UYMAYAN İŞLETMELER KAPATILACAK

Gönderilen resmi yazı sonrası firmalarla taahhüt imzalanarak yolların korunması konusunda anlaşma sağlanacak. Yapılan denetimler sonucu kurallara uymayan araçların yol geçişlerine izin verilmeyecek. Sıkı denetim altına alınacak yollarda ağır tonajlarla yük taşınmasına izin veren işletmelerin kapatılmasına kadar gidecek. Kamuya ait olan ve yüksek maliyetlerle yapılan yollar koruma altına alınacak.