TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tarım ve Teknoloji Fuarı Karaevli Mahallesinde Açıldı
06/09/2016 20:21:05
Tarım ve Teknoloji Fuarı Karaevli Mahallesinde Açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa ilçesi Karaevli mahallesinde bu yıl 6. sı düzenlenen Tarım ve Teknoloji Fuarının açılış törenine katıldı. 120 bin m² alanda kurulan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen, özellikle çiftçi vatandaşlara ve halka hitap edecek olan fuarda, tarım ve hayvancılıkla ilgili çeşitli tanıtım ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın en güzide tarım  topraklarında düzenlenen fuarın açılışını yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek "Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ'ın en önemli vizyonlarından birisi.  Türkiye'de üretilen buğday, Ayçiçek, kanola ve diğer ürünlerin büyük bir bölümü Tekirdağ'da üretiliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım ve Hayvancılığa önemli yatırımlar içerisinde olduk. Türkiye'de yem fabrikası olan tek Büyükşehiriz. Hayvancığa katkı vererek fiyat dengesini sağladık.   5 Milyon lira değerinde 9 bin dekar araziye toplu damla ve yağmurlama sistemi kurduk, bunun devamını da getireceğiz. Tarla yollarının bakımını yapan Türkiye'de tek Büyükşehir Belediyesiyiz. Meraları iyileştirdik. Türkiye'nin en büyük arıcılık kampanyasını başlattık. 50 bin kovan dağıttık. 120 mahallemizde eğitim toplantıları yaptık. Saray'da yaptığımız mandacılık projesi ile sayıları  300'e düşen manda sayısını binlere çıkardık.  Ayrıca bağcılığı geliştirme ve kırsal kalkınma projelerimiz var bunlar devam ediyor. Tarım bizim için önemli sektörlerden biridir. Bu fuarın herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.  

Fuara Başkan Albayrak ile birlikte, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Milletvekilleri Dr. Candan Yüceer, Mustafa Yel, Metin Akgün, İstanbul Milletvekili  Mihrimah Belma Satır,  Genel Sekreter Yardımcıları Fatih Ünsal, Mehmet Zeki Gürcün,  Başkan Danışmanları Şeref Çetin, Neşat Erdoğan, Tekpark Genel Müdürü Şahabettin Küçükyazıcı, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ile bürokratlar ve birçok üst düzey yetkili ile yurt içi ve yurt dışından çiftçiler katıldı.

Başkan Albayrak ve protokolün diğer üyeleri fuarın açılışını yaptılar ve standları gezerek bilgi aldılar. Fuar 9 eylül Cuma akşamına kadar açık kalacak.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.