Tekirdağ Mezbahaları İçerisinde En Fazla Kurbanlık Hayvan Çorlu Mezbahasında Kesildi
22/09/2016 11:15:32

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 1,5 milyon lira harcanarak modernleştirilen ve Temmuz Ayında hizmete açılan Çorlu Mezbahası, kurban kesiminde Tekirdağ'ın en önde gelen ilçesi oldu. Modernleştirilerek hijyenik kesim kalitesi arttırılan mezbahanın açılış töreninde yapılan konuşmalarda İstanbul'dan dahi kesim için hayvan beklendiğini hatırlatan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka'nın yaptığı açıklamaya göre bu bayram beklenilen gerçekleşti ve Çorlu Mezbahasına İstanbul'dan dahi kesim için kurbanlık hayvan getirildi. Yapılan düzenlemelerle kesim süresinin mümkün olduğunca kısaltıldığı ve vatandaş memnuniyetinin artırıldığı mezbahada bayram süresince toplam 494 adet küçükbaş, 28 adet de büyükbaş hayvanın sağlık şartlarına uygun kesimleri yapıldı.

Tekirdağ mezbahalarının tamamında kesilen büyükbaş kurbanlık hayvan sayısı 548, küçükbaş hayvan sayısı ise 673 oldu. Bu rakama mezbahalar dışında yapılan kesimler dahil edilmedi. En fazla sayıda büyükbaş kurbanlık hayvan kesimi ise Malkara Belediye mezbahasında yapıldı. Bu mezbahada 160 adet büyükbaş ve 93 adet küçükbaş olmak üzere 253 kurbanlık hayvan kesildi. En az kesim ise 36 adet büyükbaş ve beş adet küçükbaş olmak üzere Saray Mezbahasında yapıldı. İl genelinde mezbahalardaki 2016 kesim sayıları, 2015 sayılarıyla kıyaslandığında kesilen büyükbaş kurbanlık sayısında önemli bir değişim olmazken kesilen küçükbaş kurbanlık sayısında önemli bir artış yaşandı. Bu artışın da Çorlu mezbahasında kesilen hayvan sayısındaki artıştan kaynaklandığı görüldü.