Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İle İşyeri Hekimleri Arasında Sözleşme İmzalandı
30/09/2016 17:00:18
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İle İşyeri Hekimleri Arasında Sözleşme İmzalandı

30/062012 tarihli ve 28339 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi birimlerinde çalışan tüm personelin Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin etkin hale getirilmesini temin etmek gayesiyle ile anılan kanun kapsamında İş Sağlığı Kuralları açısından İşyeri Hekimi çalıştırılması yasal bir zorunluluk oluşturmuştur.

18/01/2014 tarihli ve 28886 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6514 sayılı Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların teşkilat ve görevleri hakkında KHK ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun 21. maddesi ile 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına dair kanunun 12. maddesinin 3. fıkrasına eklenen metinde," Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevleri bulunmayan tabipler ile aile hekimleri , kurum ve kuruluşlardaki çalışma saatleri dışında ve kurumların izniyle aylık otuz(30) saati geçmemek üzere işyeri hekimliği yapabilirler"hükmü uyarınca çalışması uygun bulunmuştur.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 19/09/2016 tarihli Meclis kararına istinaden Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan işyeri hekimi sertifikasına sahip hekimler ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalanmıştır.