Çerkezköy Belediyesi : 444 88 59
Çorlu Belediyesi : 444 99 59
Ergene Belediyesi : 444 59 43
Hayrabolu Belediyesi : 0282 315 10 49
Kapaklı Belediyesi : 444 80 59
Malkara Belediyesi : 0282 427 62 00
Marmara Ereğlisi Belediyesi : 0282 613 12 50
Muratlı Belediyesi : 0282 361 23 13
Saray Belediyesi : 0282 768 34 44
Süleymanpaşa Belediyesi : 0850 450 59 59
Şarköy Belediyesi : 0282 518 10 21
* Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'ne göre atık yağ üreticisi durumundaki işletmelerin işletmelerin yükümlülükleri aşağıda sıralanmıştır.
* Atık yağ üretimini en az düzeye indirecek şekilde gerekli tedbirleri almakla,
* Kullanılan yağ türünde değişiklik yapılmaması durumunda atık yağ kategori analizlerini bir kez yaptırarak Atık Yağ Beyan Formuyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na beyanda bulunmakla, atık yağ kategorisini etkileyecek koşulların oluşması durumunda atık yağ kategori analizini tekrarlamakla,
* Atık yağları kategorilerine göre yönetmelikte belirtilen şekilde ayrı ayrı geçici depolamakla,
* Tesisten kaynaklanan farklı kategorideki atık yağları birbirleriyle, PCB ve diğer tehlikeli atıklarla karıştırmamakla, tehlikeli atıkla kirlenmiş yağların bertarafı için Atık Yönetimi Yönetmeliği hükümlerine uymakla,
* Atık yağların taşıma lisansı almış taşıyıcılar vasıtasıyla çevre lisanslı işleme ve bertaraf tesislerine gönderilmesini sağlamakla,
* Atık yağların tesis dışına taşınması durumunda Ulusal Atık Taşıma Formunu doldurmakla,
* Yönetmeliğin 26 ncı maddesine göre kayıt tutmakla ve EK-2’de yer alan Atık Yağ Beyan Formu'nu doldurarak takip eden bir sonraki yılın Şubat ayı sonuna kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne göndermekle,
* Üretici ile işleme veya bertaraf tesisi işletmecisi arasında uyuşmazlık çıkması halinde, bu uyuşmazlık giderilemezse on beş gün içinde uyuşmazlığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bildirmekle, bu süre içinde uyuşmazlığa konu olan atık yağları kendi depolarında muhafaza altına almakla, yükümlüdür.
Satın alınan kömürün torbalanmış olmasında dikkat edilmelidir.
Yakma sezonu başlamadan baca temizliği yapılmış olmalıdır.
Kalorifer kazanı varsa kazanı yakan personelin ateşleyici belgesine sahip olması gerekmektedir.