57. Alay Yürüyüşü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı olarak düzenlediğimiz "57. Alay Yürüyüşü"nü onurlandırmanızı dileriz.

Kurtuluş Savaşımızın kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, dünyanın yetiştirdiği en büyük devlet damlarından Mustafa Kemal tarafından Tekirdağ'da kurulan ve Türk Tarihinin şanlı sayfalarından birini oluşturan "Çanakkale Savaşları"nda kahramanlıklar yaratan 19. Fırka ve 57. Alay'ın, Çanakkale Savaşları'na katılmak için yola çıktığı, Tekirdağlılar tarafından sevinç ve coşkuyla uğurlandığı gündür 23 Şubat.

19. Fırka ve 57. Alay'ın kahraman vatan evlatları ve eşsiz komutanları Mustafa Kemal ATATÜRK ile onur duyuyor; şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun.