Tekirdağ Devlet Hastanesi Deprem-Yangın ve Tahliye Tatbikatı Yapıldı.
27/10/2015

27.10.2015 Tekirdağ Devlet Hastanesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, hastane çalışanlarını olası deprem-yangın ve bina tahliyesi durumuna karşı bilinçlendirmek amacıyla yapılan tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Tatbikat, hastane personelinin Tekirdağ İtfaiye Dairesi Başkanlığı 110 Acil Çağrı Merkezi'ne saat 11:01 ' de ihbarı vermesi ile başladı. Ekiplerimiz 11:09 'da hastaneye ulaştılar. Senaryo gereği, ilimizde meydana gelen deprem sebebi ile oluşan sarsıntı koroner yoğun bakım servisinde ve psikiyatri servisinde bulunan cihazlara bağlı olan elektrik kablolarında kopma olması sonucu küçük çapta bir yangın meydana gelmiştir. Hastane yangın söndürme ekibi yangına müdahale etmekte iken itfaiye ekiplerimiz hastaneye ulaşmışlardır. Yoğun bakımda mahsur kalan 2 hasta sedye ile, 1 hasta da ayaktan itfaiye ekiplerimiz tarafından merdivenli araç ile kurtarılmıştır.