TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
TRAKYA'DAKİ İLK "KADIN DANIŞMA MERKEZLERİ" TEKİRDAĞ'DA AÇILDI
TRAKYA'DAKİ İLK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kadınların yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik olarak Kadın Danışma Merkezlerini hayata geçirdi.

Bireylerin katılımcı, üretken, kendine yeterli hale gelmesi ve sorun çözme kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmetleri verecek olan Kadın Danışma Merkezleri, Trakya'da bir ilk olma özelliği taşıyor.

Çorlu, Çerkezköy ve Süleymanpaşa İlçelerinde 6 Psikolog ve 3 Sosyal Hizmet Uzmanı ile hizmet veren Kadın Danışma Merkezleri, Aile içi ve eşler arası şiddet, Aile içinde çocuğa yönelik şiddet ve anne tutumları, Evlilik ve sorunları, Kadın sağlığı ve çalışma hayatı, Etkili aile iletişimi, Alkolizm ve aile, Ergenlik, Medya ve çocuklar, Engelli bireye sahip ailelerde baş etme mekanizmaları, Koruyucu aile ve Evlat edinme gibi önemli konularda vatandaşlara destek sağlıyor. Merkezlerde psikolojik danışmalığın yanı sıra düzenlenen seminerlerle de farkındalık yaratılması hedefleniyor.

ÇEVRE İLÇELERDEN DE BAŞVURU ALINIYOR

Sadece kadınların değil bütün vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veren merkezler, vatandaşların mağduriyetlerine göre yönlendiriliyor. Son zamanlarda artan şiddet vakaları ile mağdur olan vatandaşlara yol göstermede önemli bir rol oynadığı Kadın Danışma Merkezlerinde, açıldığı günden bugüne 233 başvuru sonucu 463 görüşme yapıldı. Hasta gizliliği ilkesiyle hizmet veren merkezler çevre ilçelerden gelen talepleri  de değerlendiriyor. Merkezlerde bulunan oyun alanlarında ebeveynler görüşme odalarında destek alırken, çocuklar da gözetmenler eşliğinde oyun oynayabiliyor.

ŞİDDETLE MÜCADELEDE TEKİRDAĞ FARKI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin yıl dönümünde açılışı gerçekleştirilen 3 merkez ile şiddetin her türlüsüyle mücadele konusunda Trakya'da büyük bir adım atıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi "Şiddetle Mücadelede Biz De Varız" sloganıyla hayata geçen Kadın Danışma Merkezleri ile her şartta ve koşulda kadınların yanında olacaklarını bir kez daha gösterdi. Kadın Danışma Merkezleri Projesini çok önemsediklerinin altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Amacımız kadınlarımızın sorunlarına kalıcı ve bilimsel çözümler üretebilmek" dedi.

Güncel Haberler