Motivasyon, Sınav Kaygısı, Stres Yönetimi konulu bilgilendirme semineri yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi ve Doğa Koleji ortaklaşa çalışması ile `'Motivasyon, Sınav Kaygısı, Stres Yönetimi'' konulu bilgilendirme semineri 24 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 14.00 da gerçekleştirildi. 8. Sınıf öğrencilerinden ve öğretmenlerinden oluşan 100 kişilik gruba bilgilendirme yapıldı. Seminerde konuşmacı Psikolog Damla ERKAN ve Psikolog Meltem ŞENTÜRK motivasyon, sınav kaygısı ve stres yönetimi hakkında önemli bilgiler verdi. Sunumda Psikolog Damla ERKAN motivasyonun tanımı, motivasyon engelleri, motivasyonu arttırma yolları, sınav kaygısı tanımı ve sınav kaygısının fiziksel, psikolojik, zihinsel ve davranışsal belirtilerini açıkladı, Psikolog Meltem ŞENTÜRK sınav kaygısının nedenleri, sınav kaygısıyla bilinçli baş etme yolları, stres yönetimi, stresin psikolojik belirtileri hakkında bilgiler verdi. Uzmanlar; motivasyon, sınav kaygısı ve stres yönetimi hakkında öğrenci ve öğretmenlere konunun önemini vurguladı. Öğrenci ve öğretmenlere yaşadıkları sorunlarla ilgili merkezlerimizde destek alabilecekleri belirtildi. Okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler sunum sonrasında Büyükşehir Belediyesi Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi'ne teşekkür ettiler.