TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak'tan İçme Suyu Ana İsale Hattındaki Arızayla İlgili Basın Açıklaması
Başkan Albayrak'tan İçme Suyu Ana İsale Hattındaki Arızayla İlgili Basın Açıklaması

08.08.2017 tarihinde Süleymanpaşa ilçemizde Zafer Mahallesi Kumluk Bayırı Sokak'ta (Tekirdağ Devlet Hastanesi önü) Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) ekipleri iş makinesiyle yaptıkları kazı çalışması sırasında içme suyu ana isale hattına zarar vermiştir.

TREDAŞ ekipleri tarafından tedbirsizce yürütülen çalışma sonucunda, ana isale hattından taşan su bir süre boşa akmıştır. Arızanın meydana geldiği yere çok kısa sürede giden TESKİ ekipleri, hiç vakit kaybetmeden gerekli müdahaleyi yapmış ve arızayı gidermiştir. Arıza sonucu yollara akan su Süleymanpaşa Belediyesi'nin desteği ile temizlenecektir.

Meydana gelen arızayla ilgili olarak TESKİ ekiplerince tutanak düzenlenmiştir ve konuyla ilgili yasal işlemler yerine getirilecektir. TESKİ Genel Müdürlüğü mevcut içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına verilen zararlardan dolayı her türlü yasal hakkını kullanacaktır.

Söz konusu arızanın meydana gelmesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ'nin hiçbir kusuru ve sorumluluğu bulunmadığı halde ve TESKİ'nin konu ile ilgili basın açıklaması yapmış olmasına rağmen, internet siteleri ve sosyal medya üzerinden, kurumumuz aleyhinde asılsız iddialarla karalamaya yönelik yayınlar yapılmıştır.

Kurumumuzu hedef alan bu tür maksatlı yayınlara, her zaman sağduyu ile hareket eden ve en büyük destekçimiz olan halkımız itibar etmeyecektir. Halkımızdan aldığımız destekle güzel Tekirdağ'ımızın altyapı sorunlarını çözmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı