TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak'tan "Yeni Bir Devlet Kuruluyor" Sözlerine Tepki
Başkan Albayrak'tan

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, gündemde yer alan yeni devlet kurulduğu yönündeki iddiayla ilgili bir kınama mesajı yayınladı. Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Geçtiğimiz günlerde bir konuşmacı, katıldığı bir televizyon programında, akıl ve mantık ile açıklanamayacak bir tavır içerisinde, "15 Temmuz'da bu halk bir devrim yaptı. Vesayet sistemini bitirdi. Şimdi yeni bir devlet kuruyoruz," şeklinde sözler sarf etmiştir.

En büyük değerimiz olan Cumhuriyet'imizi hedef alan bu sözlerin, hangi amaçla söylendiği ve neye hizmet ettiği anlaşılamamıştır. Yeni bir devletin kurulabilmesi, bir devletin varlığına son verilmesi veya bir devletten ayrılmasıyla mümkün olabilir. Oysa sağlam temeller üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bir bütün olarak dimdik ayaktadır. Her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu kutsal vatan, bölünemez, parçalanamaz ve varlığına son verilemez.

Türk milletinin yeni bir kurucu lider arayışı da yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Yüce Önder Atatürk'tür ve bunu bütün dünya kabul etmiştir. Savaş meydanlarında yenilgiye uğrattığı ülkelerin liderleri bile Atatürk'ü yaşadığı asrın dâhisi olarak nitelendirmişlerdir. I. Dünya Savaşı sonrasında itilaf devletleri tarafından işgal edilerek siyasi ve fiili varlığına son verilen Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Ata'mız saygı ve vefanın en büyüğünü hak etmektedir.

Yeni bir devlet kurma iddiasında olanlar, anayasal bir suç işlemektedirler. Cumhuriyet'imizi ve Atamızı hedef alanlar, unutmamalıdırlar ki; milletimiz var olduğu sürece, amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Onlara en büyük cevabı da milletimiz verecektir.

 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Türkiye Cumhuriyetini hedef alan açıklama ve iddiaları kınıyorum. Bizler geçmişte olduğu gibi Ata'mızın izinden, inanç ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Herkes bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti Ata'mızın da belirttiği gibi ilelebet payidar kalacaktır.

 

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı