Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Kocaeli'nin Darıca ilçesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Platformu toplantısı gerçekleşti.

Marmara Belediyeler Birliği üye belediyelerinin insan kaynakları ve eğitim müdürlerinden oluşan platforma Daire Başkanlığımız İnsan Kaynakları Şube Müdür Vekili Tamer ARTUN ve Şef Hasan KIRALI tarafından katılım sağlandı. 24 farklı belediyeden toplam 51 kişinin katıldığı toplantıda Darıca Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Şükrü Karabak açılış konuşması yaptı.

Sakarya Üniversitesi Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen, hizmet içi eğitimler hakkında bilgi paylaşırken,  Devlet Personel Başkan Yardımcısı Adem Dinç ise Belediyelerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre hizmet içi eğitimler ve belediyelerde yaşanan sıkıntılar hakkında sunum yaptı.

Çalıştayın ikinci gününde, eğitim ihtiyacının tespiti, eğitimin planlanması, planlarının hayata geçirilmesi ve eğitim etkinliğinin ölçülmesi konularında yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilmiştir.