TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Yaşlı ve Engellilerin Yüzü Büyükşehir İle Gülüyor
Yaşlı ve Engellilerin Yüzü Büyükşehir İle Gülüyor

Sosyal belediyeciliğin başarılını örneklerini ortaya koyan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üstü yaşlılar ile engelli vatandaşlara yönelik 2016 yılından beri sürdürdüğü "Evde Temizlik Hizmeti" ile yaşlı ve engelli vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 11 ilçede sürdürülen Evde Temizlik Hizmeti ile kendi başına kişisel ihtiyaçlarını gideremeyen 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların evi temizleniyor. Proje kapsamında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yaptığı çalışmalarla Evde Temizlik Hizmeti ihtiyacı olan yaşlı ve engelli vatandaşları belirliyor.

Kişisel ihtiyaçlarını kendi başlarına göremeyen, yaşlı ve engelli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek adına hizmetlerini sürdüren Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 2016 yılından günümüze kadar Tekirdağ genelinde toplamda 852 haneye temizlik hizmeti götürdü. Talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren ekipler, yaşlı ve engelli vatandaşlara profesyonel şekilde temizlik hizmeti veriyor. Yaşlı ve engelli vatandaşlar da Evde Temizlik Hizmeti projesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ediyor.

BELEDİYEMİZİN HİZMETİNDEN DOLAYI OLDUKÇA MEMNUNUZ

Proje kapsamında evi temizlenen Emine Önder, "Allah Büyükşehir Belediyemizden razı olsun. Sağ olsunlar, çok güzel bir hizmet veriyorlar. Biz yaşlı insanlarız; kendi başımıza işlerimizi göremiyoruz. Sağlıklı bir şekilde yaşamak için temiz bir ortam şart. Evimizi çok iyi temizliyorlar. Belediyemizin hizmetinden dolayı oldukça memnunuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

HİZMETİMİZ BUNDAN SONRA DA BÜYÜYEREK DEVAM EDECEKTİR

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak, halkımıza her anlamda hizmet verirken, kendi ihtiyaçlarını gideremeyen, yaşlı ve hasta vatandaşlarımızı da düşünerek evde temizlik hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. Vermiş olduğumuz bu hizmet, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmektedir. Toplumsal dayanışmanın bir örneği olarak, vermiş olduğumuz hizmet, bundan sonra da büyüyerek devam edecek" diye konuştu.  

Güncel Haberler