TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BİLGİ İŞLEM DAİRESİNDEN COVİD-19 SALGINI MÜCADELESİNE TEKNİK DESTEK
BİLGİ İŞLEM DAİRESİNDEN COVİD-19 SALGINI MÜCADELESİNE TEKNİK DESTEK

 

Çağımızın küresel sağlık sorunu olarak tanımlanan ve Dünya sağlık Örgütü tarafından (WHO) Pandemi olarak ilan edilen,  COVID-19 salgını ile tüm dünyada, ülkemizde ve yerele indirgendiğinde belediyelerde hummalı bir çalışma başlatıldı. Bulaşıcılığının çok yüksek olması nedeniyle her adımın büyük önem taşıdığı COVID-19 çalışmalarında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de çalışmaları ile örnek olmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı da çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. 

 

SOSYAL MESAFE KURALINI DESTEKLEYEN VİDEO KONFERANS SİSTEMİ İLE TOPLANTILAR AKSATILMADAN YÜRÜTÜLÜYOR

COVİD-19 ile mücadele çalışmaları kapsamında Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü tarafından personele evden çalışma koşulları sağlayarak kurum içinde asgari personelle dönüşümlü çalışma sistemine geçildi. Uzaktan-evden çalışma sistemi ile çalışan tüm personele VPN desteği verilerek kurumsal menülere erişim sağlanmasına imkan tanındı. İşlerin aksatılmadan yürütülebilmesi için uzaktan çalışan personele imkanlar dahilinde donanım desteği sağladı. Video konferans sisteminin oluşturulması için teknik alt yapı ve yazılım desteği sağlandı. Sosyal mesafe kuralına katkı sağlayan bu çalışma ile üst yönetimin birbirleriyle uzaktan iletişim kurması sağlandı ve çalışmalar eşgüdümlü olarak yürütüldü. Çalışanlar için görsel hazırlandı ve masaüstü arka planına COVID-19 ile mücadele kapsamında bilgilendirici görseller yerleştirildi. Böylelikle üzerinde durulması gereken konular üzerinde hassasiyetle yaklaşılması gereken kurallar sürekli göz önünde tutulmuş oldu.

COVID-19 ile mücadele kapsamında belediyemiz çağrı merkezinin yoğunluğu dikkate alınarak gelen taleplerin birçoğunun erzak yardımı ile ilgili olduğu tespit edilmiş bu doğrultuda vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve doğrudan muhatabıyla kontak kurulabilmesi adına Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına imkanlar dahilinde cep telefonu ve servis ağı desteği sağlandı.

 

SAĞLANAN TEKNİK DESTEKLE PERSONEL EVLERİNDEN 7/24 ÇALIŞIYOR

Yönetim Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü, Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünya'yı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 13.03.2020 tarihli ve 66836956-010.07.01-E.12362 sayılı yazısına istinaden kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerinin devamını sağlayacak şekilde gerekli tedbirlerin alınması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi kapsamında, kullandırılan idari izin süresi boyunca (12 gün) evden de çalışılabilmesi amacıyla, Elektronik Belge Yönetim Sistemine dışarıdan erişimlerde e-imza ile giriş zorunluluğu devre dışı bırakılarak kullanıcı adı ve şifresi ile oturum açılabilme imkanı sağlandı. Elektronik Belge Yönetim Sisteminin (EBYS) uzaktan kullanabilmesine imkan tanıyan bu çalışma, tüm kullanıcılara bilgilendirme olarak gönderildi. Büyükşehir Belediyesi resmi web sayfasına salgından korunma yollarını anlatan bilgilendirici köprü bağlantılı pop-up görseli ve video eklendi. Halen hali hazır durumda kullanımda olan bu uygulama ile personel ve sitemizi ziyaret eden vatandaşlar için farkındalık oluşturulmuş oldu. Şube Müdürlüğünde görevli personelin evden-uzaktan çalışmasına imkan sağlanarak, kurumda asgari seviyede dönüşümlü personel bulunduruldu. Belediyemiz Çağrı Merkezi personellerinin uzaktan çalışması için ilgili teknik destek verildi.

 

CBS ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü çalışmaları kapsamında, birimlerin kullandıkları Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) uygulamaları uzaktan çalışmaya imkan verecek şekilde yeniden kurgulandı ve gerekli düzenlemeler yapıldı. Çalışmaların hız kesmeden devam edebilmesi için kullanıcılara konu ile ilgili destek verilmeye devam ediyor. Ayrıca CBS uygulamalarında ve vatandaşa verilen hizmetlerde kullanılan sistemlerin sorunsuz çalışmasını sağlamak adına gerekli çalışmalar aralıksız yürütülüyor.

Güncel Haberler