TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
VATANDAŞLAR TEK TIKLA AFET TOPLANMA ALANLARINA BİLGİSİNE ULAŞABİLİYOR
VATANDAŞLAR TEK TIKLA AFET TOPLANMA ALANLARINA BİLGİSİNE ULAŞABİLİYOR

Halka daha iyi hizmet vermek adına teknolojinin tüm imkânlarını kullanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, afet.tekirdag.bel.tr sitesi üzerinden il genelinde afet toplanma alanları ve geçici barınma alanlarını 2018 yılından beri yerinde tabela ve internet sistemi üzerinden yayınlıyor. Ayrıca vatandaşların yapılarına bilgi amaçlı kullanım formları asıldı.

İl genelinde olası bir afet durumunda meydana gelebilecek hasarları en aza indirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, önceden belirlediği afet toplanma alanları ve geçici barınma alanlarına harita ile birlikte afet.tekirdag.bel.tr sitesi üzerinden ulaşabiliyor.

Tekirdağ il genelinde yaşayan vatandaşlar, afet.tekirdag.bel.tr sitesinde bulunan kare kodları akıllı telefonları ile okutarak evlerine en yakın afet toplanma alanları ve geçici barınma alanlarının yerlerini öğrenme imkânı bulacaklar. Ayrıca bilgi amaçlı kullanım formları vatandaşların yapılarına asıldı.

"Geride Bıraktığımız Beş Yılda Önemli Çalışmalara İmza Attık"

Konu hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ, birinci dereceden deprem bölgesi üzerinde yer alıyor. Başta deprem olmak üzere olası afetlere karşı gerekli tedbirleri almak amacıyla Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığını kurduk. Geride bıraktığımız beş yılda önemli çalışmalara imza attık. Temennimiz Tekirdağ'da hiçbir zaman doğal afetlerin yaşanmamasıdır. Ancak bir her koşulda tedbirli ve hazırlıklı olmak durumundayız. Bu anlamda halkımızın bilinçlendirilmesini de son derece önemsiyoruz. Vatandaşlarımıza afet.tekirdag.bel.tr adresi üzerinden evlerine en yakın afet toplanma alanlarının ve iskân sahalarının yerlerini öğrenmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum" dedi.

Güncel Haberler