TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ÇORLU'DA DEPREM PANELİ DÜZENLENDİ
DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ÇORLU'DA DEPREM PANELİ DÜZENLENDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla, deprem konusunda farkındalık yaratmak, depreme hazırlık süreçleri konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve deprem hazırlıkları kapsamında yapılan çalışmaları paylaşma amacıyla il içi ve il dışında bir dizi etkinlik düzenledi.

Çorlu'da Deprem Paneli Gerçekleştirildi

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un konuşmacı olarak katıldığı panelde, Marmara Bölgesi'nde olması muhtemel bir deprem ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Fay hattı üzerinde yaşanan gelişmeler, olası bir deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda değerlendirmelerin yapıldığı panelde ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, AKUT Arama Kurtarma Derneği Tekirdağ Ekibi Seminer Birim Sorumlusu Hasan Gönül ve Çorlu Belediyesi Sivil Savunma Amiri Veli Şimşek de konuşmacı olarak yer aldı.

Deprem Simülasyon Tırı Şarköy ve Uzunköprü'de Faaliyetlere Bulundu

Etkinlikler kapsamında deprem simülasyon tırı, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi ile Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde, öğrencilere ve vatandaşlarımıza hem deprem gerçeğini hatırlatmak hem de deprem anında ve sonrasında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgilendirmek amacıyla faaliyetlerde bulundu. Şarköy'de gerçekleştirilen faaliyette Şarköy Belediye aşkanı Alpay var da hazır bulundu.

Güncel Haberler