Hizmet Kervanı'nın 10. Durağı Marmara Ereğlisi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın insan odaklı belediyecilik anlayışı doğrultusunda ve şeffaf belediyecilik ile Tekirdağ'ı birlikte yönetme prensibinden hareketle uygulamaya koyduğu 'Hizmet Kervanı' projesinin 10. Durağı Marmara Ereğlisi oldu.

MARMARA EREĞLİSİ KAYMAKAMLIĞINI ZİYARET

Başkan Albayrak, Marmara Ereğlisi'nde ilk ziyaretini Marmara Ereğlisi Kaymakamlığına gerçekleştirdi ve Marmara Ereğlisi Kaymakamı Adil Karataş'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Genel Sekreter Murat Şefik Yazan ve TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta'nın da yer aldığı ziyarette Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ve hizmet kervanı projesi ile ilgili olarak Kaymakam Karataş ile görüş alışverişinde bulundu.

MARMARA EREĞLİSİ BELEDİYESİ ÇALIŞTAYI

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Marmara Ereğlisi Belediyesi'ne geçen Başkan Albayrak burada  Belediye Başkanı İbrahim Uyan tarafından karşılandı. Ziyarette bir süre Başkan Uyan ile görüşen Başkan Albayrak, Başkan Uyan’dan kısa bir brifing aldı.

Marmara Ereğlisi Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi bürokratlar ile birlikte Marmara Ereğlisi Birim Müdürleri ve Belediye Meclis Üyeler ile bir araya geldi. Hizmet Kervanının 10. Durağı olarak bugün Marmara Ereğlisi'nde olduklarını belirten Başkan Albayrak, "Hizmet Kervanımızın 10. Durağı Marmara Ereğlisi'ndeyız. Marmara Ereğlisi ilimizin en güzel ilçelerinden bir tanesi. Ereğli’nin stratejik anlamda farklı değerlendirilmesi gereken bir yer. Marmara Ereğlisi’nin nüfusu 22 bin civarında ancak yaz aylarında 250-300 bin nüfusa ulaşabilen bir ilçemiz. Dolayısıyla bu son derece önemli bir konu. Bunun altını çizerek vurgulamak istiyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bunun bilinci ile Ereğli’yi değerlendiriyoruz.

Her zaman söylediğim gibi biz Büyükşehir olarak büyük bir aileyiz. 11 ilçemizle birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sürekli koordinasyon halindeyiz. Tüm ilçelerimizde ayrıntılı analizleri ve değerlendirmeleri yaptık. Eksikleri belirledik, yapılması gerekenleri çok iyi biliyoruz. Tekirdağ için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'ni (TESKİ) kurduk. TESKİ olarak büyük çalışmalara hazırlanıyoruz. Ereğli’de de başta su konusu olmak üzere önemli altyapı çalışmalarımız olacak. Hep birlikte Tekirdağ için çalışacağız. Her gittiğim yerde her platformda söylüyorum. 30 Mart'tan sonra parti rozetimi çıkardım. Ben artık tüm Tekirdağ'ın Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Hangi partiden olursa olsun görüşü ne olursa olsun tüm halkımıza eşit hizmet götüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben tüm bürokratlarımla birlikte bugün Marmara Ereğlisi'ndeyim. Ereğli’nin ihtiyacı olan tüm projeleri masaya yatıracağız. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Ereğli'de da büyükşehir hizmet binamızın açılmasının ardından hizmetlerimiz daha hızlı gerçekleşecek. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde olduğu gibi Ereğli'nin de her zaman yanında olacağız. 5 yıllık görev süremizin sonunda verdiğimiz tüm sözlerimizi tuttuğumuzu ve Tekirdağ'ın çehresinin değiştiğini göreceksiniz. Yapacağımız tüm bu çalışmalarımızın sonunda kazanan halkımız olsun, kazanan Marmara Ereğlisi olsun, kazanan Tekirdağ olsun. Her şey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun" dedi.

Bir sunum eşliğinde Marmara Ereğlisi Belediyesi hakkında genel bir bilgi veren Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'da Başkan Albayrak'a hizmet kervanını Ereğli’ye getirdiğinden dolayı teşekkür ederek, "Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve tüm ekibini Ereğli'de görmek bizi çok mutlu etti. Biz M. Ereğli Belediyesi olarak tabiki birçok çalışma yapıyoruz ancak birçok konuda da Büyükşehir Belediyemizin desteğine ihtiyacımız olacak. Büyükşehirimizin ve Başkanımızın önderliğinde M. Ereğlisi'nde önemli çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta’da, Marmara Ereğlisi’nde yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle su konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Prof. Orta, içme suyunu Türkmenli Göleti’nden sağlamak istediklerini belirterek, “Ancak bu konuda bazı sıkıntıların söz konusu. Bu sıkıntıları aşmak için Marmara Ereğlisi belediyemizden, o bölgedeki üreticileri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için destek gerekiyor. Yeniçiftlik ve Sultanköy’de altyapı projeleri onaylanmış durumda. İller bankasına projeler için gerekli kaynak desteği istedik. Gerekli desteği alacağımıza inanıyorum. Ereğli’ye de mavi bayrak kazandırmayı hedefledik. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla bu hedef çok da uzak değil” dedi.

Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile Marmara Ereğlisi Belediyesi Birim Müdürleri Belediye Meclis üyeleri, Marmara Ereğlisi'nde mevcut durumu ve yapılması gerekenleri masaya yatırdılar ve faaliyetler üzerinde fikir alışverişinde bulundular. Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları kendi görev alanları ile ilgili Marmara Ereğlisi özelinde yapılacak çalışmaları ve tespitlerini Marmara Ereğlisi Belediyesi yetkilileri ve Belediye Meclis Üyeleri ile paylaştılar.