Başkan Albayrak, Marmara Ereğlisi'nde STK Temsilcileri ve Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde, kenti birlikte yönetme ve şeffaf belediyecilik prensibinden hareketle uygulamaya konulan ‘Hizmet Kervanı’nın 10. Durağı olan Marmara Ereğlisi’nde Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve Mahalle Muhtarları ile bir araya gelerek bir çalıştay gerçekleştirdi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmara Ereğlisi’nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Marmara Ereğlisi'nin saygıdeğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sizlerle bir araya gelmek, sorularınıza cevap bulabilmek, isteklerini dinleyerek not almak, mevcut durumun değerlendirmesini yapmak ve Ereğli özelinde yapacaklarımızı anlatmak için, adına hizmet kervanı dediğimiz program çerçevesinde 10. Durak olarak sizlerle birlikteyiz.

Büyükşehirin ekibi ile ilçe belediyemizin ekibini bir araya getirerek fikir alışverişi yaptıktan sonra STK temsilcileri olarak sizlerle bir araya geldik. Ereğli 11 ilçe içerisinde yaz aylarında en fazla nüfusa sahip ilçemiz. Doğalgaz sorunu çözüldükten sonra Ereğli'de kalma süresi de uzayacak. bu da büyükşehir olarak Ereğli'ye özel ilgi göstermemiz gerektiğinin kanıtı. Marmara Ereğlisi Belediyesi ve Başkan Uyan’ın yapmış olduğu çalışmalar gerçekten takdire şayan. Marmara Ereğlisi için biz de Büyükşehir olarak gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Her Perşembe bir ilçemizdeyiz. Kasım Ayı ile birlikte İlçelerimizde de büyükşehirin himet binalarını açmaya başlayacağız. 2 koldan hizmet almaya başladıktan sonra Ereğli'de de göreceksiniz ki birçok sorun ortadan kalkacak. Büüykşehir bir değerdir. Büyükşehirin değerini daha da yukarılara çıkarmak büyükşehiri beraber yürütmekle olur. O nedenle sizlerle bir araya geliyoruz.

Tekirdağ artık Büyükşehir. Sistemin oturması, yapılanmanın tamamlanması ve işleyişin sağlanması kolay olmuyor. Ama kısa sürede yapılanmamızı tamamladık. Ve bugün  tüm bürokratlarımla Marmara Ereğlisi’ndeyiz. Sizleri dinlemek, kaynaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak için buradayız. Muhtarlarımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın gördükleri eksiklikler ve aksaklıklar ve diğer aktaracağınız tüm görüşler bizim için çok önemli. Bize aklınızda soru işareti olan tüm konuları sorabilirsiniz. Sizden alacağımız görüşlerle hizmetleri doğru bir şekilde yapmamız çok daha kolay olacak.

Bugün geldiğimiz noktada artık büyükşehir olarak hizmetlerimize başladık. Tekirdağ'da vahşi depolamayı sona erdirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Vizyonumuzda da yer verdiğimiz üzere çevre konusuna büyük önem veriyoruz. Proje için çok bir zaman kaldı. Her ilçemiz için olduğu gibi Marmara Ereğlisi için de önemli projelerimiz var. Altyapı Koordinasyon Merkezimizi kurduk. TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) gerekli çalışmaları yapmak için hazır. Ereğli’de hayata geçirilecek projeler için gerekli maddi desteği sağlayacağız. Yakuplu yolunu en kısa zamanda asfalt yapacağız. Tekirdağ ile birlikte Ereğli’de değişecek, gelişecek. 5 yılın sonunda modern, insanların yaşamaktan keyif aldığı, diğer illere örnek oluşturacak bambaşka bir Tekirdağ ortaya çıkacak. Verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Bize güvenin. Bizden isteyin. Biz hizmet için buradayız. Artık hizmet zamanı geldi. Biz Herşeye hazırız. Biz sadece hizmet yapacağız. Bizim başka bir iddiamız yok. Herşey Marmara Ereğlisi için olsun, herşey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun” dedi.

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’da, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve ekibine şimdiye kadar bize karşı samimiyetinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Büyükşehirin tüm daire başkanları ile birlikte bir aile ortamı içerisinde uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Marmara Ereğlisi Belediyesi olarak yapacağımız birçok proje var. Bu projeler için gerekli desteği büyükşehirden almaya başladık, bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini her zaman göreceğimizden şüphem yok” diye konuştu.

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, Marmara Ereğlisi’nde gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları hakkında genel bir bilgi verdi ve özellikle kanalizasyon, arıtma ve içme suyu konularında önemli projeler için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yeniçiftlik ve Sultanköy için kanalizasyon projeleri hazır. Büyükşehir Belediyesi daire başkanları da kendi görev alanları ile ilgili Marmara Ereğlisi’ndeki tespitlerini, değerlendirmelerini ve yapacakları çalışmaları paylaştılar.

Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Marmara Ereğlisi Mahalle Muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri isteklerini ve beklentilerini Başkan Albayrak ve daire başkanlarına ileterek görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.